…scroafa-n copac (III) – Cozmin Gusa si Lavinia Sandru

martie 28, 2009 0

…impertinenta acestor doi oameni e fascinanta. Isi este siesi suficienta. Se hraneste din ea insasi, aidoma sarpelui Ouroboros – n-are nevoie de confirmari. Tocmai de aceea nu isi ingaduie nici clipe de indoiala – in momentul de ragaz necesar reflexiei s-ar prabusi aidoma motociclistului de pe Zidul Mortii. Genul acesta de impertinenta nu-si permite „timpi morti” – de unde si saritul in permanenta dintr-o barca intr-alta. Daca ar fi cenusarese, ar trai in permanenta cu un minut inaintea miezului noptii, tot timpul cu urechea ciulita in asteptarea gongului. Daca ar fi vampiri, si-ar duce veacul cu un minut inainte de rasaritul soarelui.
Impertinenta e singura care le asigura o oarecare consistenta. Nu au acasa oglinzi, sau daca le au, le tin acoperite, ca la mort, sa nu se sperie daca nu vad nimic cand trec prin fata lor. Pentru a-i convinge pe altii ca exista, trebuie sa se minta singuri in fiecare zi.
Doar o mostra recenta – exemplele sunt prea numeroase chiar si pentru world wide web:
Eu sunt o persoană cu o foarte mare notorietate şi credibilitate, eu aduc voturi pentru PSD. E ridicol să pui în discuţie o asemenea candidatură. Eu discut la modul pragmatic şi foarte sportiv cu PSD şi doar cu PSD. M-am bucurat de sprijinul pe faţă al lui Radu Moldovan şi Marian Vanghelie, şi le mulţumesc pentru asta, dar mă aşteptam ca şi alţi lideri să iasă public şi să mă susţină, aşa cum am făcut-o şi eu în cazul lor. Dacă ar fi să facem un clasament al notorietăţii şi credibilităţii printre liderii PSD, eu cred că aş fi printre primii
In cautarea pietrei filosofale, alchimistii de odinioara i-au fortat pe unii sa-si manance propriile excremente. O data si inca o data si inca o data. Nefericitii au murit in chinuri groaznice. Pe Cozmin si Lavinia, insa, nu-i obliga nimeni. Se forteaza singuri si zambesc, asigurandu-ne/se ca le si place. Stati pe-aproape: acus’-acus’ apare si piatra filosofala.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.