Se clatină ”Republica Oprișan”: Cîțu l-a demis de la șefia ANRP pe omul baronului PSD de Vrancea, George Băeșu

Se clatină ”Republica Oprișan”: Cîțu l-a demis de la șefia ANRP pe omul baronului PSD de Vrancea, George Băeșu

martie 16, 2021 0

Marian Oprișan a pierdut după multă vreme conducerea politică a județului Vrancea, al cărui președinte de Consiliu Județean a fost mai bine de 20 de ani.

PSD a păstrat doar Primăria Focșani, unde a rămas în funcție Cristi Misăilă, apropiatul lui Oprișan, despre care am aflat zilele trecute că a organizat o ditamai petrecere, cu mulți șefi de instituții din județ și din țară, în plină pandemie, încălcând regulile sanitare și și riscând să creeze focare de transmitere a infectărilor cu COVID.

Dar în afară de Misăilă, Oprișan mai avea și mai are oameni fideli în pozițiii-cheie. Unul dintre ei este George Băeșu, care n-a mai rezistat în funcție.

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, focșăneanul George Băeșu, și l-a numit în locul său pe liberalul Silviu Aurelian Grigorescu, fost consilier la Ministerul Economiei, în mandatul lui Varujan Vosganian din 2013, anunță realitateadevrancea.net.

Ambele decizii ale șefului Guvernului au fost publicate în Monitorul Oficial al României de luni, 15 martie. Înlocuirea lui Băeșu fusese anunțată de mai mult timp, însă ea s-a produs abia acum.

George Băeșu a ocupat funcția de președinte al ANRP, cu rang de secretar de stat, de aproape 9 ani, fiind numit de premierul de la vremea respectivă, Victor Ponta, pe 29 mai 2012. George Băeșu și-a păstrat funcția în mai multe guvernări, inclusiv cea liberală 2019-2020.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.