Securitatea cu parfum de Curte Constitutionala

decembrie 19, 2008 0

Iata ce surprize apar cand pica un casalot securist. Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, colabora cu Securitatea, iar din dosarul ei rasare un nume mitic: ASPAZIA COJOCARU, judecator la Curtea Constitutionala. Mai jos, stirea NewsIn:

<<„Aspazia Cojocaru (n.r. – fostă colegă a Rodicăi Stănoiu la Institutul de Cercertări Juridice, la acest moment, judecătoare la Curtea Constituţională a României) prezintă o anumită încredere, în măsura în care se stabileşte o relaţie cu ea. Este în relaţii foarte apropiate cu Marilena (n.r. – Marilena Uliescu, fostă colegă cu Rodica Stănoiu, la Institutul de Cercetări Juridice), cunoaşte o mulţime de amănunte din viaţa acesteia. Este foarte curioasă, sesizează foarte uşor tot ce se întâmplă în jur”, relata sursa „Sanda” într-o notă informativă din martie 1984, conform actelor depuse de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) la dosarul aflat la Tribunalul Bucureşti.

Profilul psihologic şi profesional al Aspaziei Cojocaru care ar fi fost realizat de fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu a fost folosit ulterior de către ofiţerii fostei Securităţi pentru a o contacta pe actuala judecătoare la Curtea Constituţională în vederea recrutării ei ca informator, arată CNSAS.

În probele depuse la dosar de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii este notat faptul că, ulterior, Aspazia Cojocaru ar fi dat Securităţii materiale informative sub numele conspirativ „Ana” >>

La toate acestea, eu as  adauga o banuiala personala, bazata pe modul in care Aspazia a participat la falsificarea unui examen de admitere la drept, fiind apoi lasata in pace de sistemul comunist.

Iar despre alti turnatori  din Justitie, aici.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.