Șefa TVR alege linia Adrian Năstase (PSD). Ramona Săseanu (PNL) dă liber la investiții în filme din Rusia

Șefa TVR alege linia Adrian Năstase (PSD). Ramona Săseanu (PNL) dă liber la investiții în filme din Rusia

iunie 21, 2021 2

Numită cu mare scandal la conducerea televiziunii publice, Ramona Săseanu le râde în nas și liberalilor care au propulsat-o în funcție, și telespectatorilor TVR, și românilor din Diaspora alături de familiile acestora rămase în țara de origine.

Puțini sunt cei care s-au așteptat ca o persoană propusă de PNL – partid care se revendică din marea familie europeană – să facă alegeri profesionale în direcția opusă.

Bunăoară, înspre Rusia, țară aflată în mari tensiuni cu Occidentul urmare a operațiunilor pentru destabilizarea democrațiilor vestice, anunțate public, asumate și coordonate de la cel mai înalt nivel al Kremlinului.

Și cu toate acestea, ce face șefa interimară a televiziunii publice? Ia decizii inspirate parcă din linia geostrategică susținută cu ardoare în public de Adrian Năstase, fost lider al PSD.

Astfel, TVR, postul public de televiziune finanțat de la bugetul statului, anunță cumpărarea și difuzarea unui nou serial istoric rusesc – „Godunov”, potrivit unui comunicat de presă al instituției citat de G4Media.ro.

TVR s-a remarcat în ultimii ani prin investiții constante făcute în producțiile ruse de televiziune: serialele Ecaterina, Garda Albă, Matilda sau „Einstein: Teoria iubirii”.

Achizițiile de producții rusești au loc pe fondul sancțiunilor generalizate în UE și NATO la adresa Rusiei după anexarea ilegală a Crimeei, războiul declanșat în Ucraina, imixtiunea în alegeri, atacurile cibernetice și campaniile de propagandă menite să destabilizeze societățile occidentale.

Zilele trecute, Năstase i-a numit batjocoritor „reziști” si „talibani” pe cei care ”se împotrivesc unei relații bune între România și Rusia.

„Recent, cancelarul german Angela Merkel a afirmat: cred că din moment ce președintele SUA, Joe Biden, se întâlnește cu omologul său rus, Vladimir Putin, și poarta un dialog deschis, este important ca și noi de partea europeana să facem exact la fel. Sa-i fi avut in vedere si pe liderii de la Bucuresti?”, a spus eliptic Năstase.

Declarația sa este o ”șopârlă” tipică unui fost cadru al nomenclaturii comuniste, pentru că amestecă în stil ”fake news” un adevăr cu o minciună flagrantă.

Adevărul e că dialogul, chiar și cu un lider agresiv și antidemocratic precum Vladimir Putin, trebuie să existe, chiar dacă e vorba de SUA, UE, Canada, Japonia ori alte mari puteri democratice, deoarece este o cale pașnică pentru a-l încerca să înțeleagă că nu ajută pe nimeni, nici măcar Rusia, atacul la adresa Occidentului, agresiunile militare, bombardamentul cu informații false (vezi pandemia, așa cum a stabilit deja Uniunea Europeană).

Minciuna folosită de Adrian Năstase este aceea că o parte a populației României (”reziștii” și ”talibanii”) s-ar opune unei relații bune cu Rusia. Există o parte însemnată a societății românești care nu că nu vrea ”relații bune” cu Rusia, ci dorește relații bune cu oricine respectă România, UE, SUA și democrația de tip vestic. Ceea ce Rusia actuală nu face, dimpotrivă.

Ce se întâmplă la TVR este cu atât mai deplorabil cu cât nu Adrian Năstase a numit-o la conducere pe Ramona Săseanu, ci PNL, partid teoretic în opoziție cu fostul premier și ideile sale cu simpatii estice.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “Șefa TVR alege linia Adrian Năstase (PSD). Ramona Săseanu (PNL) dă liber la investiții în filme din Rusia
 1. Avatar

  nick

  Ce face acest articol,se numeste „heitareala”,si totul pt un serial istoric. Despre ponderea mare a informatiilor despre Rusia si China difuzate de PROTV nimic?Despre serialele turcesti difuzate de canalul afiliat PROTV,nimic?

  iunie 22, 2021 Reply
 2. Avatar

  unul

  Asa si RUSIA ARE ERMITAJ,Tarskoe_Selo,Kremilin si alte multe chestii interensante.Cinematografia sovietica si apoi rusa a fost destul de puternica De ce trebuie sa vedem neaparat filmele cu ‘Noua”cultura americana?Poponarii americii decazute ce au?SOROS,GATES,Rockfeller.Ce putem invata de la filmele finantate de infectii astia?

  iunie 22, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.