Senzational! Mircea Mihaies despre normalitate


  „Normalitatea a devenit în aceste vremuri un concept lax, dacă nu chiar inutil, şi în orice caz supus batjocurii. Eşti normal? Eşti plicticos şi, prin urmare, n-ai ce căuta în lumea noastră de plezirişti şi exhibiţionişti! Tot ce vrem noi e diferenţa, diversitatea, neobişnuitul, extraordinarul. Aceste aspiraţii ale copilăriei şi adolescenţei timpurii au devenit valorile de căpătâi ale civilizaţiei noastre. Nu te înscrii pe acest trend, eşti pierdut. Ai proasta inspiraţie să-ţi reprimi exhibiţionismul, egocentrismul, histrionimsul – n-ai ce căuta printre noi!
  Ura faţă de normalitate, de non-excepţionalitate şi, finalmente, faţă de modestie ameninţă să ne desfigureze definitiv.”
  Romania literara, Mircea Mihaies, un articol la care ar merita sa reflectam mai mult! In plus, in partea a doua a acestui text gasiti si un elogiu pe care dl Mihaies il face unei actrite care ne place enorm amindurora – Kate Winslet! – si care aduce, la rindul ei, prin ce face si prin ce a ales sa nu faca in viata de dincolo de ecran, un elogiu discretiei, moderatiei si, da, normalitatii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here