Sex-scandal de proporții în Guvernul de la Londra. Ministrul Sănătății demisionează după o poză amoroasă

Sex-scandal de proporții în Guvernul de la Londra. Ministrul Sănătății demisionează după o poză amoroasă

iunie 27, 2021 0
Matt Hancock
Ministrul și soția

”Dragă domnule prim-ministru, vă scriu pentru a vă anunța demisia mea din funcția de Ministru al Sănătății și Serviciilor Sociale”.

Așa începe scrisoarea dată publicității de tabloidul The Sun, cel care a produs și demisia lui Matt Hancock din Guvernul de la Londra prin publicarea unei imagini care a condus la un scandal sexual de proporții în Cabinetul lui Boris Johnson.

Matt Hancock a demisionat din funcţia de ministrul al Sănătăţii, oficial pentru că a încălcat normele de distanţare socială, fiind surprins în timp ce se săruta cu o consilieră.

Într-o scrisoare către prim-ministrul Boris Johnson, el şi-a cerut din nou scuze încălcarea normelor şi a cerut scuze şi „familiei şi celor dragi”.

Tabloidul The Sun a publicat o imagine, surprinsă pe camerele de supraveghere, în care Matt Hancock, care este căsătorit şi are trei copii, o sărută pe Gina Coladangelo, care îi era consilieră. Imaginile datează din 6 mai, perioadă în care îmbrăţişările erau interzise.

„Recunosc că am încălcat regulile de distanţare socială în aceste circumstanţe”, a spus iniţial Matt Hancock, după apariţia imaginilor.

„Prim-ministrul a acceptat scuzele ministrului sănătăţii şi consideră subiectul încheiat”, a declarat, după aceea, purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson.

Cu toate acestea, Partidul Laburist i-a cerut lui Hancock să demisioneze, ceea ce s-a şi întâmplat.

Imaginea lui Hancock care o săruta pe Gina Coladangelo, fostă colegă de grupă cu el a Universității Oxford, pe care o recrutase recent pentru a fi consilierul său cu jumătate de normă la Departamentul de Sănătate, a făcut înconjurul lumii în Marea Britanie, dar ea se afla de ceva timp în centru atenției. printre altele, a Partidului Laburist, care nu-și putea explica numirea ei într-o funcție plătită cu 17.000 de euro, în schimbul a 20 de zile de muncă.

Hancock, în vârstă de 42 de ani, căsătorit cu trei copii, a încercat ieri fără succes să ceară „intimitate” pentru el și restul familiei sale pentru a putea face față unei crize care îi poate afecta viața la toate nivelurile.

Cu toate acestea, cu acea primă scuză nu a fost suficient și, astăzi, printr-un videoclip postat pe Twitter, și-a cerut din nou scuze, deși de această dată scuzele au fost însoțite de o explicație a motivului pentru care a demisionat:

„M-am dus să-l văd pe premier pentru a-mi transmite demisia ca ministru al Sănătății. Sunt conștient de sacrificiile enorme pe care oamenii din această țară au trebuit să le facă, iar cei dintre noi care facem legile trebuie să le respectăm”.

La sfârșitul după-amiezii, Downing Street a anunțat că Sajid Javid, fostul cancelar britanic al Trezoreriei, îi va prelua postul.

Imaginea în cauză în care este văzut sărutându-se cu Coladangelo este datată, potrivit ziarului The Sun, pe 6 mai, moment în care contactul strâns cu oamenii cu care nu locuia și întâlnirile în spații închise erau interzise.

Videoclipul în cauză, însă, nu a fost înregistrat de un jurnalist, ci de un lucrător de la Ministerul Sănătății.

„Toată lumea știa ce se întâmplă, în acea clădire nu există secrete”, a asigurat o sursă a tabloidului britanic.

 

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.