Smash musulman in meciul cu evreii

februarie 21, 2009 0

Razboiul dintre arabi si evrei a facut (inca) o victima in sport: Shahar Peer. Jucatoare de tenis, Peer nu a primit viza pentru Emiratele Arabe Unite, unde trebuia sa participe la turneul de la Dubai, pentru ca era cetatean israelian. Si cum Satana (sau cum i-or spune arabii) poarta fusta scurta in loc de blana, in loc de furca are o racheta de tenis si nu arunca cu smoala ci cu mingiute elastice, nu a patruns pe taram musulman.
WTA-ul i-a amendat pe organizatorii turneului cu 300.000 de dolari si i-a acordat lui Peer puncte compensatorii, precum si un premiu de peste 40.000 de dolari. Acum e drept ca amenda reprezinta maruntisul de sandivsuri pt arabi, dar mi-ar placea sa vad boicotari ale unor manifestari sportive pentru ca organizatorii fac discriminari intre sportivi.
Pentru moment, cand de la un turneu de 2 milioane de dolari se retrag Rafael Nadal, Roger Federer, Nikolay Davidenko, Fernando Verdasco si Andy Roddick, parca bate a unda de boicot semi-asumat…. Ca banul tot ban ramane. Pe de alta parte, directorul sponsorului turneului se jura ca jucatorii sunt loviti pe bune si nu i-a doborat compasiunea pentru tampenia arabilor de a nu-i lasa pe evrei sa joace….

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.