Solidari cu Romania

ianuarie 19, 2009 0

Marti, 20 ianuarie, ora 12, Muzeul National de Istorie a Romaniei:
vernisaj al expozitiei „Solidari cu Romania”.
„Scopul acestei expoziţii nu este prezentarea exhaustivă a ajutorului acordat de Polonia, ci o încercare de a privi zilele acelea dramatice prin ochii participanţilor la expediţia care a pornit din Poznań vineri, 29 decembrie 1989. Ea transporta medicamente, materiale medicale şi alimente. Cei cinci participanţi ai ei: Robert Kamiński, Józef Kowalewski, Przemysław Walewski, Maurycy Kłopocki şi Jan Kołodziejski şi-au propus nu numai transportarea ajutorului la faţa locului, ci şi imortalizarea pe peliculă video şi în fotografii a chipului României la răscrucea anilor 1989/1990.
Este, evident, o imagine subiectivă, o înregistrare a României din acea perioadă dramatică făcută din perspectiva unui străin. Sperăm, însă, că ea va constitui o completare importantă a patrimoniului memoriei istorice româneşti.
Cu prilejul vernisajului, va avea loc lansarea unui album, realizat în condiţii grafice de excepţie, cuprinzând fotografii din expoziţie.”
Am scris despre aceasta expoziei in urma cu mai bine de un an in Cotidianul (initial era planuita la mijlocul anului trecut)
Stiu imaginile. Eu zic ca merita. Iar imaginile merita sa fie arhivate.
Sase dintre ele, mai jos:
unu
doi
trei
patra
cinci
cinci1
sase

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.