Sondaj CCSB. PSD, PD-L, PNL, scad. Mai multi nehotariti.

octombrie 30, 2008 0

PSD-PC – 37 %, PD-L – 35%, PNL – 18%, UDMR – 6%, restul sub 3 procente.
Interesanta mi se pare cresterea in ultima luna a procentului de nehotariti , 32 la suta fata de 18 in septembrie. Sa fie si de la scandalul cu salariile profesorilor? Probabil, mai ales ca toate cele 3 partide au pierdut cite cel putin un procent.
Circa 37 % estimeaza ca PSD-PC va cistiga alegerile, iar 28 % cred ca PD-L. Asta da un avantaj net PSD-PC pentru ca se voteaza si oportunist (votez cu cel ce cred ca are sanse mai mari, zic si fac unii dintre noi)
Stolojan(31%), Geoana (22%), Tariceanu (21%), Isarescu (5%). Asta ar fi topul „cel mai potrivit prim-ministru, dupa alegeri”. Dar cind li se pune lista de nume in fata, romanii il salta brusc pe Isarescu la 21%.
Cea mai preferata alianta guvernamentala; PSD-PC cu PNL (41%, fata de 37 % in septembrie), apoi PD-L cu PNL (32%, cu un procent in minus fata de septembrie) si PSD-PC cu PD-L (25%, stationar). Sunt procente din numarul celor care raspund la intrebare (65%, cu 10 la suta mai putin decit cu o luna in urma).
Intentie de participare la vot – 81% (62%, cu siguranta, 19%, probabil). Dar CCSB o estimeaza la 44% din total populatie, luind in considerare faptul ca in tara sunt doar circa 85 % dintre romanii luati in calcul oficial atunci cind se calculeaza rata prezentei.
Sondajul a fost facut in perioada 25-27 octombrie.
Parerea mea: Cred ca e ok, dar pina la vot mai e , iar ceea ce nu poate estima nici un sondaj acum, e cum vor vota romanii cind ii vor avea in fata pe candidatii din colegiul lor. Desi sondajul asta imi spune ca PSD are sanse mai mari pentru ca la ei votul politic e mai important (alegatorii lor se uita mai putin la candidatul propriu-zis). Mai vorbim.
Merci, turambar. Injuraturile le impartim 🙂

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.