Sper că Regele a întrebat de ce a lipsit Băsescu la nunta sa de diamant

iunie 12, 2008 0

Doi foşti preşedinţi ai României, Iliescu şi Constantinescu, au fost invitaţi la nunta de diamant a Regelui Mihai. Au mai fost invitaţi şefi de partide, printre care Dan Voiculescu, şi diverse personalităţi mai mult sau mai puţin filomonarhiste. Azi prin ziare a apărut ştirea că preşedintele României nu s-a aflat pe lista invitaţilor. Astfel că cei care l-au acuzat de bădărănie pe Băsescu pentru răspunsul său că n-a luat parte la nunta regală s-au cam grăbit. Ba chiar aş zice că, în felul lui, Băsescu n-a vrut să pună Casa Regală într-o situaţie neplăcută.
Reprezentanţii Casei Regale n-au dat nici un răspuns la întrebarea dacă Băsescu a fost invitat.
Ceea ce au reuşit să afle colegii mei, azi, dinspre Casa Regală a fost că nunta a fost organizată de familia Regelui, înţelegînd prin asta şi stabilirea listei de invitaţi. Un prieten, monarhist dezamăgit după ce Regele Mihai i-a înmînat unul dintre premiile revistei VIP lui Adrian Năstase, mi-a spus că după părerea lui la o nuntă inviţi pe cine îţi place.
Dacă ar fi vorba de nunta unor persoane oarecare, n-aş fi avut nimic de comentat. O nuntă în Casa Regală nu intră în această categorie. Prezenţa sau absenţa de pe lista de invitaţi a preşedintelui României n-are cum să nu provoace comentarii, fiindcă înseamnă o opţiune. Principele Radu e cel care se ocupă de treburile curente ale Casei Regale. De mai mulţi ani e ofiţer superior al armatei române, cu drept de a purta uniformă. În această dublă calitate a participat alături de Regele Mihai la primiri oficiale şi la dineuri la Cotroceni, invitat de preşedintele Băsescu. Dar Principele e şi consilier al guvernului Tăriceanu. Să fi contat această ultimă calitate a sa atît de mult încît din acest motiv Principele Radu să nu-l fi pus pe Băsescu pe lista de invitaţi la nunta de diamant a Regelui? Dacă e aşa, Casa Regală a adoptat o atitudine politică în disputa dintre premierul Tăriceanu, care a fost invitat la nuntă, şi preşedintele Băsescu, care n-a fost. Mai direct spus Casa Regală pare a ţine partea lui Tăriceanu. Dacă asta e opţiunea personală a principelui Radu, acesta a comis o greşeală strategică coborînd Casa Regală ca parte într-un conflict dintre politicieni. Nu ştiu dacă asta e şi opţiunea Regelui, presupun că nu. Sper că la nunta sa de diamant Regele a întrebat cum de n-a venit şi Băsescu, iar dacă a aflat că preşedintele României n-a fost invitat mai sper că Regele a pus pe cineva la punct.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.