Statul român reface stocurile de tratamente anti-COVID, după dezastrul lăsat de Ioana Mihăilă

Statul român reface stocurile de tratamente anti-COVID, după dezastrul lăsat de Ioana Mihăilă

noiembrie 8, 2021 0

A fost nevoie de o criză politică și de o schimbare la conducerea Ministerului Sănătății ne-plănuită de nimeni pentru ca statul român să ia măsurile sanitare vitale amânate sau respinse de Ioana Mihăilă, fostul ministru USR al Sănătății.

Ajuns în locul Ioanei Mihăilă fără voia lui, Attila-Zoltan Cseke, noul ministru, a făcut în câteva săptămâni ce n-a reușit Mihăilă în luni întregi.

Ministerul Sănătăţii condus de oficialul UDMR a anunțat că o nouă tranşă de Remdesivir, Tocilizumab şi Favipiravir va ajunge în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Conform unui comunicat al ministerului transmis luni, este vorba despre 5.191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg, care vor ajunge în 72 de spitale din ţară pentru tratarea pacienţilor cu forme medii de boală.

„Criteriile de repartizare ale medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare”, menţionează sursa citată.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a semnat cu furnizorul un contract pentru 1.500 de flacoane de 80 mg şi 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab.

„Mâine dimineaţă, Direcţiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele S.C. Unifarm S.A. pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze unităţilor sanitare care tratează pacienţi cu forme medii şi severe de boală. De asemenea, un număr de 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donaţie dintre MS şi TERAPIA S.A. Cluj Napoca”, se precizează în comunicatul citat de agerpres.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.