Stiati ca..? Bonus Adrian Nastase

august 13, 2008 0

Stiati ca….? In Raportul Comisiei Europene (in partea tehnica, nu in cea politica) exista acest pasaj: „”continuarea seriei de anchete profesioniste şi imparţiale în cazuri de corupţie la nivel înalt şi asigurarea stabilităţii legislative şi instituţionale a cadrului anticorupţie, în special prin menţinerea procedurii actuale de numire şi revocarea Procurorului General al României, a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a titularilor altor posturi de conducere din cadrul Parchetului General”
Stiati ca…? Modificarea procedurilor de numire a inaltilor procurori poate atrage activarea clauzei de salvgardare.
Stiati ca…? Una din tintele majore pe care si-a propus sa le atinga actuala majoritate politica autohtona este aceea de a modifica exact aceste proceduri de numire, mai ales pentru ca noul procuror-sef al DNA sa fie propus nu de Ministerul Justitiei, ci de CSM (organism care, in acelasi raport, iese, alaturi de Parlament, rau de tot).
BONUS. Dupa vot, Adrian Nastase, orwellian cum il stim. Aici! Dupa cum se vede, nerusinarea nu cunoaste limite. Dupa votul de astazi, parlamentarii-scut pentru Nastase aproape ca au anulat prezumtia de nevinovatie in privinta acestuia.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.