Tariceanu – responsabilul cu picioarele de plastilina

martie 11, 2007 0

Intre liderul PNL si ideea de liberalism in Romania pare ca e o contradictie de neanulat. Nu poti sa pretinzi ca esti liberal si, in acelasi timp, sa nu ratezi asumarea nici unei decizii majore pe care o ia PSD-ul. Nu mai fac aici inventarul – lung – al acestor decizii. Nu e o nici o inventie de-a mea; e un bilant incontestabil sau, ma rog, contestabil doar de catre cei care obisnuiesc sa actioneze dupa ce sint intorsi de la cheita.
Calin Popescu-Tariceanu spune ca alegerile europene nu se pot tine in 13 mai pentru ca ar inseamna ca ele sa se tina intr-un “climat perturbat de teme majore de conflict”. Presedintele PNL provoaca limitele bunului simt: dupa logica aceasta (afirmata in mai multe rinduri – inclusiv la povestea cu anticipatele care au intrat la apa din cauza inundatiilor), alegerile ar trebui sa se tina doar atunci cind actorii politici cinta aria consensului. Adica, niciodata.
Premierul Romaniei pozeaza intr-un politician responsabil. In realitate, nu e asa. Un om responsabil nu fuge atunci cind se pune problema sa fie tras la raspundere. Or, alegerile sint o forma de a trage pe cineva la raspundere.
 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.