Tata lu' domnu' Lazarescu de Japonia

februarie 5, 2009 0

Si in Japonia se moare cu zile, cand esti plimbat de la un spital la altul, prin 14 asemenea unitati sanitare. Articolul original il gasiti aici (in enegleza), iar adaptarea in limba romana(pe care o redau mai jos) este aici:
„Un barbat in varsta de 69 de ani, ranit intr-un accident rutier in vestul Japoniei, a murit dupa ce paramedicii de pe ambulanta au negociat timp de peste o ora cu 14 spitale pentru a gasi o unitate de urgente care sa-l primeasca.
In 20 ianuarie, barbatul circula cu bicicleta pe o artera din Itami. In jurul orei 22:15, a fost lovit de o motocicleta. Departamentul de pompieri din orasul Itami a aratat ca barbatul a petrecut peste o ora in ambulanta ajunsa la locul accidentului pana cand paramedicii au gasit un spital care sa accepte internarea lui. In jurul orei 23:30, barbatul a fost dus in sfarsit la un spital, unde a murit dupa o ora si jumatate in urma unei hemoragii puternice.
Cele mai multe spitale care au refuzat internarea au invocat motive precum lipsa specialistilor sau a paturilor libere. Departamentul de pompieri atrage atentia ca nu este un caz singular, fapt ce demonstreaza ca sistemul medical japonez de urgente are lacune serioase

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.