Te doare mintea! Lege de incurajat spaga…

octombrie 15, 2008 0

Se aude prin Ministerul Sanatatii o vorba cum ca medicii vor fi obligati sa isi aleaga locul de munca: la stat sau la privat! Daca la prima vedere propunerea poate parea ok, ei bine, nu este! De ce? Pentru ca fata de 1500 ron la stat, un medic specialist va merge pe o mie de euro la privat, pana acand in spitalele publice vor ramane doar cei mai putin potriviti meseriei. Iar cand locurile de la privat se vor umple, medicii vor pleca afara din tara si iar revenim la problema de fond.
Stiu cateva spitale de unde au avut loc plecari masive  ale medicilor catre privat sau in strainataturi. Mai stiu ca medicii nu sunt niste creaturi lipsite de inteligenta si vor alege mereu ce e mai bine pt ei. Doctorul de la stat te cheama la consultatie si la privat pentru ca nu e platit de stat la nivelul meseriei sale. Simplu. daca nu are cabinet, ia spaga. la fel de simplu. Dupa cum, un medic caruia ii ghiortaie matele de foame nu ar putea sa auda nimic atunci cand asculta la plamani un pacient din cauza propriilor sunete specifice foamei.
V-ati gandit cati medici ar putea fi platiti din salariile de sute de milioane ale unor angajati la stat? Colegul Enache imi spunea ca nu poti aprecia obiectiv cu cat ar trebui platit un director din primarie si mai ales daca merita sau nu 30 de milioane pe luna. Eu cred ca foaaaarte obiectiv, acel director trebuie sa aiba un salariu mai mic decat al unui chirurg de 30 de ani.
Daca va fi data legea care sa-i oblige pe medici sa aleaga intre a muri de foame, a trai cu frica de a fi surprinsi luand spaga si alternativa mai eleganta a muncii la privat, singurii care vor avea de suferit sunt pacientii…. pt ca in ambele cazuri vor trebui sa cotizeze mai mult la capitolul plicuri…
P.S. Pentru cei care se asteapta sa fie tratati de doctori saraci si umili…. ghinion…. incercati pe la un vraci, pe la o baba ceva…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.