…testul Kovesi

septembrie 10, 2009 0

…bun: Basescu a fost bestelit pe toate canalele ca nu a facut nimic pentru finalizarea dosarelor Revolutiei. Oamenii au intrat in greva foamei, au scris pe bloguri, au semnat petitii. Basescu a mediat o intalnire intre grevisti si procurorul general Kovesi, s-a rastit, a facut poante, grevistii s-au declarat multumiti – ceea ce i-a enervat teribil pe antipatizantii lui Basescu:) Cum poti face asemenea declaratii? Ti-a luat foamea mintile?:) „Astea-s doar vorbe, nu-s fapte!” – s-a argumentat. Pai ce-ati vrea? Sa-si suflece presedintele mainile si sa instrumenteze dosarele c-o mana, in vreme ce da butelii cu cealalta?
Revenind la un ton mai serios: daca va mai amintiti, cand cu numirea Laurei Kovesi in functia de procuror general a fost iar un scandal monstru: filiera Basescu-Macovei, subordonarea Parchetului, tot tacamul si inca putintel pe deasupra. Acum, PG Kovesi, omul lui Basescu, zice-se, isi permite sa-l contrazica pe presedinte: reactivarea procurorului Voinea se poate face, dar re-numirea lui in fruntea dosarelor Revolutiei ar fi o greseala. Apud Laura Kovesi, Voinea a tergiversat dosarele cat a putut (asta imi amintesc si eu).
Mai, dar mana proasta mai are presedintele la ales oamenii „lui”! Haideti sa vedem ce se intampla in urma acestui act de „insubordonare”: zboara Kovesi sau ramane? Pariuri?
PS Inchiderea blogului lui Dorin Tudoran (mai exact, motivatia inchiderii, merita o discutie aparte).

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.