…tiganii si pendulul lui Foucault

februarie 22, 2009 0

…avea dreptate Eugen Ionesco: „Luati un cerc, mangaiati-l, va deveni vicios”. A inceput sa ma irite (non)subiectul asta cu „ce crime au mai comis romanii (sau tziganii) in Italia?” Am incercat sa-l ignor pe cat omeneste posibil, dar mai nou nu pot deschide un ziar sau un post de televiziune fara a afla noutati pe tema asta. A se slabi!
Inteleg frustrarea romanilor traitori in Italia cand sunt aratati cu degetul. Dar si ei (si, mai ales, romanii din tara) trebuie sa inteleaga ca orice comentariu pe tema asta – fie si doar pentru a nega existenta fenomenului (cum fac eu chiar acum) – inseamna a conferi realitate unui non-subiect. Inseamna a-l „incarna”. Ca ziarist, ma pricep la trickuri din astea, cum se pricep si colegii italieni si politicienii de aici si de-acolo. Doar de la Rim ne tragem.
Spunea cineva ca daca i se da un liniar, un ceas si putin timp, poate gasi o legatura intre pestisorul auriu din acvariu, perimetrul castelului din Bran si timpul scurs de la moartea lui Vald Tepes pana la prigoana romanilor-italieni. Daca ne uitam dupa crime comise de romani, le vom gasi cu siguranta. N-am descoperit nici noi, nici italienii gaura de la macaroana: nu te-as cauta, daca nu te-as fi gasit.
Va rog, haideti sa schimbam subiectul!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.