…TRU ar putea invata cate ceva de la Vanghelie!

martie 5, 2009 0

…m-am bucurat sincer auzind ca PDL i-a propus lui TRU sa candideze pe listele sale la europarlamentare. Daca intentia se concretizeaza, toata lumea nu are decat de castigat: PDL, pentru ca strategia de a aduna cat mai multe mere de aur in cosul de partid nu are cum sa fie rea nici pe termen scurt, nici pe termen lung – in cel mai rau caz, merele de aur se dovedesc a fi de cupru, caz in care se vor ‘cocli’ de la celelalte; in cel mai bun, cateva mere bune le pot insanatosi pe cele deja putrede.
TRU are si el de castigat, avand ocazia de a vedea, in sfarsit, cum functioneaza din interior o constructie despre care pana acum nu stia decat din auzite. Nu strica nimanui sa dea putintel cu nasul idealurilor prin tarana practicii.
Doua intrebari: (1) va accepta TRU sa candideze pe listele PDL in spatele Elenei Basescu? si (2) va avea TRU puterea de a critica ceea ce nu corespunde idealurilor sale, macar acum, cand va fi primit atat in dormitor cat si in bucatarie? Vanghelie, bunaoara, in ciuda tuturor defectelor sale, n-a ezitat niciodata cand a fost sa critice partidul – sau pe unii dintre liderii sai – din interior, desigur. Ca ulterior a revenit, a mai lins unde scuipase, etc e doar omeneste. Luarea de atitudine, insa, ramane.  Va avea TRU puterea lui Vanghelie?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.