Trump, atacat de Mike Pence pentru că l-a lăudat pe Putin. ”Unde erau tancurile Rusiei azi, fără NATO?”

Trump, atacat de Mike Pence pentru că l-a lăudat pe Putin. ”Unde erau tancurile Rusiei azi, fără NATO?”

martie 6, 2022 0
Trump primește o lovitură dură de la Mike Pence și implicit de la Partidul Republican (cel care, speră Trump, să-l desemneze din nou candidat în 2024 la președinția SUA).
Fostul vicepreședinte al SUA, Mike Pence, a declarat vineri seară că nu există loc în Partidul Republican pentru „apologeți ai lui Putin”, atacându-l indirect pe Donald Trump. (Trump l-a descris recent pe Putin ca fiind „inteligent”, „conștient” și „un geniu”), relatează Washington Post.
Într-un discurs adresat donatorilor Partidului Republican la New Orleans, Pence a făcut referire la invazia rusă a Ucrainei.
„Întrebați-vă, unde ar fi astăzi prietenii noștri din Europa de Est dacă nu ar fi în NATO? Unde ar fi tancurile rusești astăzi dacă NATO nu ar fi extins granițele libertății? Nu este loc în acest partid pentru apologeții lui Putin”, a spus Pence, citat de Washington Post.

Liderii Partidului Republican au condamnat în mare măsură invadarea Ucrainei de către Putin, chiar dacă lideri republicani, cum ar fi fostul secretar de stat Mike Pompeo, l-au descris pe președintele rus drept un „om de stat talentat” cu „o mulțime de daruri”.

Senatorul Lindsey O. Graham a fost aspru criticat de parlamentarii de ambele părți ale culoarului în această săptămână, după ce a sugerat că „singura cale” de a pune capăt crizei din Ucraina este ca rușii să-l asasineze pe Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că comentariile lui Graham reflectă „o presiune isterică, extremă a unei izbucniri rusofobe” într-un moment de o asemenea tensiune globală.

Casa Albă a respins, de asemenea, apelul lui Graham pentru un asasinat.

„Aceasta nu este poziția guvernului Statelor Unite și, cu siguranță, nu este o declarație de la care veți auzi să vină din gura oricărei persoane care lucrează în această administrație”, a spus secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, reporterilor într-un briefing zilnic de vineri.

Membrii Congresului au criticat, de asemenea, tweet-urile lui Graham ca fiind nesăbuite, inclusiv republicani precum senatorul Ted Cruz și reprezentantul Marjorie Taylor Greene.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.