Tudor Chirilă amenință ”guvernarea #Rezist” cu proteste: ”Piața Victoriei e tot acolo. Păcat că vă bateți joc de viețile noastre…”

Tudor Chirilă amenință ”guvernarea #Rezist” cu proteste: ”Piața Victoriei e tot acolo. Păcat că vă bateți joc de viețile noastre…”

iulie 6, 2021 0

Cunoscută voce a protestelor din anii epocii Dragnea-Tăriceanu, Tudor Chirilă a dat deja verdictul în privința actualei guvernări. Într-o postare nervoasă pe pagina sa de Facebook, artistul dă o notă proastă PNL și USRPLUS, partide care compun așa-zisa ”guvernare #Rezist”.

”Războiul penibil din PNL, nu patetic, cum tâmpit zicea Alina Gorghiu certată cu sensurile în limba română, între Florin Cîțu și Ludovic Orban ne costă tot pe noi, românii. Este uluitor cu ce defilează și cum delirează cei doi contracandidați. Orban a redus/transformat liberalismul, care oricum era de fațadă, la/în conservatorism și fundamentalism ideologic, în timp ce Cîțu joacă fără talent cartea leadershipului reformator cu figuri reșapate alături, de tip Raluca Turcan sau Monica Anisie”, scrie Chirilă pe Facebook.
”Adevărul este că se bat pentru șefia partidului doi mincinoși care promiteau că rezolvă problemele sectorului cultural în campania electorală și se prefăceau empatici în timpul alegerilor (Orban) sau ulterior (Cîțu) când industria culturală (și nu numai) cerea compensații pentru interidcția de a munci, așa cum au acordat toate țările europene, și nu ajutor social, cum au interpretat lătrăii de serviciu (ca o completare nici USRPLUS nu a făcut nimic în sensul ăsta) Mincinoși sunt și ăia de la PSD, au ridicat minciuna la rang de artă subtilă a propagandei, dar câtă lipsă de imaginație să operezi cu aceleași criterii sau strategii?”, mai scrie artistul, care nu ezită să amenințe cu proteste:
”De dată recentă aud că Cîțu ar vrea să exploateze la Roșia Montana (cu cine?), dar să și păstreze situl Unesco. Interesantă viziune. Una peste alta, tristețea e sugrumătoare, spoielile astea de lideri independenți, sanchi, de interesele forțelor corupte din România, defilează prin fața ochilor noștri. Nu-i nimic. Pandemia va trece, Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul. Sunteți efemeri. Păcat că vă bateți joc de viețile noastre, trecătoare și ele”, conchide Tudor Chirilă.
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.