Tupeu 2008: 24 septembrie-Olteanu, Vacaroiu. O fraza si despre Basescu

septembrie 18, 2008 0

Mai intii, citeva pasaje din scrisoarea de extractie ceausista semnata de Olteanu+Vacaroiu catre Parlamentul European, pentru panoul rusinii:
1. „Întrucât în raportul Comisiei se fac mai multe referiri critice la adresa Parlamentului României, pentru noi este anormal ca prima instituţie fundamentală a statului de drept să nu fi fost consultată. În nici o fază de elaborare a raportului nu s-a discutat cu conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru cunoaşterea punctelor de vedere ale acestora. Considerăm că o asemenea procedură este de neînţeles din partea unei instituţii europene care pretinde evaluări obiective şi proclamă norme democratice”
2. „la nivelul Parlamentului României se înregistrează o mare şi firească nemulţumire precum şi percepţia că unele surse de informare ale comisiei au fost lispite de obiectivitate”
2. Cum de UE „îşi permite – contrar prevederilor Tratatului constitutiv – să critice un parlament naţional”. Si: „Datoria Comisiei era aceea de a evalua în mod obiectiv demersurile autoritaţilor executive româneşti pentru continuarea reformei sistemului judiciar şi accelerarea luptei împotriva corupţiei, şi nu decredibilizarea Parlamentului naţional”.
3. „Dosarele întocmite de DNA prin care se solicită aviz pentru începerea urmăririi penale a unor parlamentari conţineau mii de pagini, procurorilor anchetatori le-au trebuit trei ani să întocmească respectivele dosare, iar comisiile juridice ale celor două camere dispuneau de câteva zile. Cu toate acestea, comisiile juridice au lucrat intens, iar Senatul şi Camera Deputaţilor s-au întâlnit în şedinţe extraordinare în perioada vacanţei de vară pentru a dezbate şi decide asupra trimiterii în instanţă”
4. „nu Parlamentul este responsabil pentru evoluţia luptei împotriva corupţiei, ci Guvernul are toate competenţele în eradicarea corupţiei. Nu putem ascunde că în rândul multor cetăţeni decizia CE privind continuarea procesului de monitorizare a României a produs anumite frustrări. Acest fapt creează sentimentul că România ar fi un stat de rangul doi în UE”
Scrisoarea celor doi va dezbatuta si votata in plenul Parlamentului in 24 septembrie. Exact in ziua in care Traian Basescu se va adresa Parlamentului.
Tupeu cit cuprinde!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.