Ulpia Traiana Pesedegituza

decembrie 17, 2008 0

Sunt oameni care atunci cand vad la televizor ministri PSD si isi aduc aminte ca Traian Basescu este inca presedinte, ca PDL are cei mai multi parlamentari, au acelasi sentiment de perplexitate ca atunci cand copii de clasa I-a nu pot intelege cum dupa ce s-au batut pe viata si pe moarte, dacii si romanii au putut sa traiasca impreuna si sa formeze un popor nou. Si intr-un caz, si in celalalt, iesirea din perplexitate e mediata de minciuna. Ca, mai intai, dacii si romanii au invatat sa traiasca pasnic si sa iubeasca, iar apoi, PSD si PDL au gasit brusc puncte comune si ca politica inseamna sa faci intotdeauna compromisuri.

In aceste momente, cand noul guvern sta la dospit, sa creasca in copaia coalitiei PDL-PSD-PC, istoria este franta si lipita prin framantare dupa bunul plac al catorva actori, exact ca un cozonac. Cu pumnul batut in masa.

In ultimele zile s-au vehiculat cel putin zece nume pt Ministerul Justitiei, vreo cinci pentru Interne si tot asa…. Sunt, deci, doua posibilitati de lucru:

A.fie informatiile au venit din surse corecte, iar atunci inseamna ca nici PSD nici PDL nu aveau oameni pregatiti pentru ministere si acum nu stiu de unde sa ii scoata

B. Fie cei care framantau aluatul se tineau de glume de bucatarie, aratand ca li se rupe (coca) de interesul pe care oamenii obisnuiti il au pentru acest subiect.

Ulpia Traiana Pesedegituza este un fel de Ulpia Traiana Sarmisegetusa pe invers. In loc sa devina un muzeu in aer liber, care sa atraga turisti, va deveni un loc de care multi nu vor dori sa-si aminteasca vreodata.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.