Un articol bun: puterea cifrelor


  Un articol bun la care am de facut o singura observatie. Nu trebuie facuta totusi numerologie. Cifrele fara o naratiune coerenta sunt aproape nimic. Iata o bucatica din editorialul lui Sorin Paslaru:

  ZF a cerut guvernului numarul exact de bugetari pe fiecare categorie de salariati aflati in plata la nivelul lunii august 2009: cati ofiteri, cati invatatori, cati medici rezidenti, cati referenti. „Guvernul nu dispune de aceste date”, ni s-a raspuns. Primul-ministru are zeci de consilieri, institutele de cercetare gem de maculatura, sute de milioane de euro sunt aruncati pe programe inaplicabile, dar nu exista informatii privind numarul total de salariati bugetari pe fiecare segment de activitate cuprins in lege. Nu are cine sa le culeaga. Pai atunci opriti legea! Ce fel de lege dai daca nu stii pentru cine si pentru cati oameni se aplica? Nu trebuie sa masori intai?
  Pe zi ce trece, impresia de degringolada devine tot mai acuta. Administrarea unei tari nu inseamna legiferare perpetua, ci statistica. Aduceti cifrele la putere, ca altfel se vor razbuna.

  Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here