Un barbat sentimental

iulie 12, 2009 0

„Barbatul sentimental” e a doua carte a lui Javier Marias pe care va spuneam ca am cumparat-o de la tirgul de carte de luna trecuta.
E un roman. 150 de pagini aproximativ; 150 de pagini care vin dupa cititor dupa ce lectura lor se va fi incheiat.
Publicat in mai 1986. In cronica din New York Times Books Review: „nu exista nimic compartabil cu acest roman in literatura contemporana”.
J Marias, despre cartea sa: „Barbatul sentimental este o poveste de dragoste in care dragostea nu se vede nici nu se traieste, ci se anunta si de aminteste. Se poate intimpla asa ceva? Ceva ca iubirea, care este mereu urgenţă si cu neputinţa de aminat, impunind prezenta si ducerea la capat sau consumarea imediata, poate fi vestita fara sa existe inca, ori amintita cu adevarat cind nu mai exista? Vestirea insasi si simpla reamintire fac oare, deja si inca respectiv, parte din aceasta dragoste? Nu am habar, dar cred ca dragostea se intemeiaza in mare parte pe propria-i anticipare si pe propria-i evocare. Este sentimentul care presupune cele mai mare doze de imaginatie, nu doar cind este intuit, cind este prevazut, nu doar cind cine l-a trait si l-a pierdut simte nevoia sa si-l lamureasca, ci si cind iubirea se dezvolta si este in plina vigoare „.
Lectura placuta!
un barbat sentimental

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.