Un belgian s-a vaccinat de OPT ori! El a fost plătit de antivacciniștii care aveau nevoie de certificatul verde

Un belgian s-a vaccinat de OPT ori! El a fost plătit de antivacciniștii care aveau nevoie de certificatul verde

decembrie 24, 2021 0

Un bărbat de 33 de ani a fost prins în localitatea Fosses-la-Ville, lângă Namur, Belgia, încercând să primească al nouălea vaccin împotriva coronavirusului, relatează De Standaard.

El a fost plătit cu între 100 și 150 de euro de către antivaxeri, care l-au trimis la centrele de vaccinare cu cărțile lor de identitate pentru a obține un Tichet de Siguranță Covid (CST, echivalentul Certificatului Verde), fără a fi vaccinați ei înșiși.

Personalul de alertă de la mai multe centre de vaccinare din Charleroi și Namur, din regiunea Valonia, a reușit să descopere schema de fraudare.

Bărbatul a fost recunoscut când a mers să facă două vaccinări în scurt timp, la Charleroi, iar nu mult mai târziu s-a prezentat din nou, folosind cartea de identitate a unui antivaxer.

Ofițerii de poliție deghizați în administratori așteptau să facă arestarea.

Parchetul Namur a dispus o anchetă pentru a afla cât de des și în locul cui a primit vaccinul.

Câțiva dintre „clienții” săi care au primit CST pe nedrept au fost deja identificați, potrivit Sudpresse.

Parchetul a declarat că omul riscă până la 5 ani de închisoare și o amendă de până la 800.000 de euro pentru fals și fraudă prin intermediul tehnologiei informației.

„Este puțin probabil ca sănătatea bărbatului să fie în pericol de la prea multe vaccinări”, a spus virologul Steven van Gucht.

„Dar el nu este neapărat mai bine protejat împotriva virusului. Nu îți poți stimula sistemul imunitar la nesfârșit.”

Virologul Marc Van Ranst a adăugat:

„Desigur, nu am făcut nimănui mai multe injecții decât era necesar pentru a vedea cum va reacționa. Cât de periculos este ceea ce a făcut această persoană, nu putem estima, deși șansa de complicații pare destul de mică.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.