Unde-s protestele? Pseudoscrisoarea de protest: o farsă fertilă

decembrie 10, 2008 0

De la intelectualii „de elită” nu mai aştept de mult nimic. Sunt politicieni deghizaţi în dezinteres, idealism şi victimizare. Se plîng de ani de zile de oropsire deşi sînt la putere şi au toate pîrghiile de exprimare ultrapopulară.
Tot oamenii de rînd, fără apăsări simbolice, sînt cei care protestează pe bloguri, în comentarii, în rubricile de convorbiri cu ascultătorii pe la radio. Toţi marii idealişti tac mîlc. Ceea ce îi compromite. Dintr-o dată înţeleg necesităţi urgente pentru ţară şi alte blablauri. E incredibil. Aştept în continuare ca vocile protestatare să se facă auzite dincolo de aburelile intelectual-politice.
 Farsa cu falsa scrisoare de la GDS mi s-a părut reuşită. A reuşit să producă antireacţii provocatoare de jenă. Au fost sunaţi oameni ştiuţi ca susţinători ai lui Băsescu şi toţi au dezminţit scrisoarea – normal, n-o scriseseră. Au fost puşi însă în situaţia de a dezminţi deşi cred că au simţit cu toţii că ar fi trebuit să semneze ceva asemănător. A fost amuzant. Sper că nu provie dintr-o tabără de impostori cu adevărat siniştri – cea din Antena 3. Dacă vine de acolo e o simplă răfuială. Dacă nu vine de acolo, mi se pare o lecţie.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.