Unde se ascunde, de fapt, Putin? Valiza cu butonul nuclear, păzită de doi ofițeri ai Marinei
Este posibil ca, după ce a trăit pandemia într-o izolare aproape totală, foarte prudentul Vladimir Putin, să fie acum în mijlocul unui război împotriva Ucrainei, cu miniștri și alte personalități alături de el?, se întreabă ziarul El Mundo, care face o listă o posibilelor ascunzișuri solide ale președintelui rus.
Întrebarea a dezlănțuit o serie de zvonuri și teorii care l-ar plasa pe Vladimir Putin ascuns într-un buncăr undeva.
Ceva ce devine foarte plauzibil după imaginile holografice folosite în întâlniri false cum a fost și cea cu stewardesele ruse.
Așadar, nicio șansă ca Putin să stea la Kremlin sau în reședința prezidențială Novo-Ogaryovo, din afara Moscovei.
Dimpotrivă, toate datele indică faptul că președintele rus acționează izolat de undeva dintr-un buncăr, fie în vechiul buncăr al lui Stalin din Samara sau cel nou-nouț, din Iamantau, în Urali, pentru a scăpa de eventualele atacuri.
În realitate, mișcările șefului de la Kremlin au fost întotdeauna păzite îndeaproape de oamenii FSO, serviciul de securitate prezidențial.
Când convoiul său de mașini trece prin Moscova, străzile sunt curățate cu mult înainte, iar mașina lui blindată, Aurus Senat de 6 m lungime, cu un motor Porsche V8, duduie prin zonă la 140 pe oră, pentru a evita orice rachete la sol.
Palatul Kremlinului este reședința oficială a președintelui Federației Ruse (acolo a locuit prima oară Lenin), dar Putin îl folosește rar.
Locuiește de obicei în Novo-Ogaryovo, la 15 kilometri de capitală. Și apoi se mișcă mult. La Soci la Marea Neagră, aproape întotdeauna la reședința lui Bocharov Ruchej, mereu protejată de o barcă de patrulare oprită în larg și de scafandri.
Palatul Konstantinovsky cu vedere la Golful Finlandei este uneori folosit.
Tot în Crimeea cea anexată în 2014 se află o reședință istorică de stat în Oreanda, unde se afla Brejnev în anii 1970. Există și reședințe neoficiale care i-au fost atribuite lui Putin de mai multe ori.
Palatul Gelendzhik, tot la Marea Neagră, care a durat ani de zile să fie construit.
Shujskaya Chupa în Karelia, unde Putin ar fi fost o singură dată.
Putin optează uneori pentru reședința rusă de la Zavidovo, în regiunea Tver, tot lângă Moscova, care era vila preferată a predecesorului său Boris Elțin și înainte a secretarului general al PCUS Brejnev.
Berlusconi a fost imortalizat și la Zavidovo alături de oaspetele său; amândoi purtau bonete de blană cu clapele trase în jos. Lângă Volga se află moșia Valdaj, unde Putin a primit în mod regulat oaspeți internaționali.
În cele din urmă, buncărele: cel al lui Stalin a fost construit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și apoi cel nou, în Urali.
O altă construcție rezistentă la bombe atomice ar fi fost construită în Altai, la granița cu Mongolia.
Oriunde ar călători, președintele rus este întotdeauna însoțit de doi militari cu o așa-zisă valiză nucleară.
Este un computer cu coduri de lansare de rachete amplasate în silozuri pe uscat, în submarine și bombardiere strategice.
Cei doi bărbați sunt întotdeauna ofițeri ai Marinei pentru că uniformele lor negre nu se amestecă cu cele ale tuturor membrilor de rang înalt ai Forțelor Armate care sunt în mod normal apropiați de președinte.