V-am spus ca nu se lasa?

februarie 24, 2009 0

Biserica Ortodoxă Română îşi va prezenta un punct de vedere pe tema paşapoartelor biometice în cadrul primei şedinţe din acest an a Sfântului Sinod, care se desfăşoară astăzi şi mâine la reşedinţa Patriarhală, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt, Constantin Stoica. ” – detalii aici.
Ma uimeste insa aceasta decizie, deoarece acelasi purtator de cuvant declara nu cu mult timp in urma, ca raspuns la reactia inflamata a unor importante figuri din clerul romanesc, ca nu e problema Bisericii sa discute pasapoartele:
“Viziunea apocaliptică a stareţului Mănăstirii Petru Vodă pare să nu fie împărtăşită şi de conducerea Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta susţine, prin vocea purtătorului său de cuvânt, părintele Constantin Stoica, că părintele Justin Pârvu vede pericole imaginare. “Credinţa adevărată înseamnă echilibru şi nu habotnicie, nu a vedea pericole acolo unde ele nu există”, a declarat acesta pentru cotidianul.ro.”
Intre cele doua declaratii au intervenit insa un lung sir de pozitii publice ale clericilor ortodocsi cuprinsi de panica apocalipsei.Problema cipurilor din pasaport am mai discutat-o aici si aici. Implicarea BOR intr-o chestiune pur laica inseamna triumful habotniciei asupra echilibrului, ca sa folosesc tot cuvintele puertatorului de cuvant al BOR.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.