Vaccinurile anti-Covid, cumpărate deși NU se cunoștea eficiența lor! Memorandumurile semnate de Cîțu – DOCUMENTE BOMBĂ

Vaccinurile anti-Covid, cumpărate deși NU se cunoștea eficiența lor! Memorandumurile semnate de Cîțu – DOCUMENTE BOMBĂ

noiembrie 24, 2023 0

Jurnalista Anca Alexandrescu, moderatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel de la Realitatea PLUS, a prezentat joi seara, în exclusivitate, cele două memorandumuri semnate de Florin Cîțu, Ioana Mihăilescu și Vlad Voiculescu privind aciziția de vaccinuri anti-Covid din pandemie. Este vorba despre cele două memorandumuri incriminate de DNA, care a cerut ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave pentru achiziţiile de vaccin anti-COVID.

Primul memorandum prezentat de Anca Alexandrescu este din data de 13 mai. Tema este „Incheierea de catre Comisia Europeana a unui NOU contract de acizitie de vaccinuri antiCovid pentru anii 2022-2023 produs de Biontech Pfizer „. Documentul este aprobat de Florin Citu, la vremea respectiva premier al Romaniei.

Traseul documentului: Ministerul Săătății – Ioana Mihăilă

Document avizat de Dan Barna, în calitatea de atunci de vice prim ministru. 

Prețul 19,5 euro/doza.

„Acest nou contract nu mai era obligatoriu. Nu se cunoaste eficacitatea impotriva noilor tulpini, deci nu era necesar. Ambele memorandumuri contin informatii legate de faptul ca acele vacinuri nu trebuiau cumparate in numar atat de mare. Nu te obliga nimeni (ca stat sa cumperi intrega cantitate – n.r.)”, a aratat Anca Alexandrescu.

VEZI AICI DOCUMENTELE

Al doilea memorandum este din data de 18 martie 2021. 

Documentul este aprobat tot de Florin Cîțu, traseul fiind: Ministerul Sănătății – Vlad Voiculescu, avizat de vice prim ministru Dan Barna. În plus, aici apare și Ministerul Finanțelor, reprezentat de Alexandru Nazare.

CITEȘTE ȘI: 

Achiziții vaccinuri anti-Covid. Vlad Voiculescu „aruncă pisica” în curtea lui Cîțu, Ioana Mihăilă spune că „instituțiile au dreptul să investigheze”

Florin Cîțu, prima reacție în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid: Întreaga mea activitate a stat sub semnul bunei credințe

Ciolacu, despre dosarul vaccinurilor din pandemie: E una dintre afaceri, mai sunt şi altele – Vești proaste pentru Cîțu

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.