Val de proteste, marți, în Capitală. Măsurile anunțate de Jandarmerie

Val de proteste, marți, în Capitală. Măsurile anunțate de Jandarmerie

februarie 23, 2021 0

Val de proteste, marți, în Capitală. Mai multe manifestații publice de protest vor fi organizate de Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Oamenii protestează față de măsurile anunțate de Guvern și față de lipsa de dialog social.

Pentru a fi respectate prevederile legale în vigoare privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice și participarea persoanelor fizice la mitinguri sau demonstrații, activitățile vor avea loc în diferite intervale orare și mai multe locații.

În Piața Victoriei, va avea loc un protest în intervalul orar 10.00-12.00 și 10.00-13.00, pe trotuarul din fața Muzeului Antipa, pe trotuarul de pe calea Victoriei nr. 155 și nr. 224 și pe trotuarul de la intersecția Bd. Lascăr Catargiu cu Bd. Iancu de Hunedoara.

În Piața Constituției (Palatul Parlamentului), manifestația va avea loc între orele 12.00-16.00, pe trotuarul din fața instituției și în Parcul Izvor.

Un alt eveniment de protest va fi în Piața Universității, Piața Romană și Parcul Colțea, între orele 10.00-14.00 și în zona Piața Unirii (aleea Dealul Mitropoliei nr. 7), Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției, între orele 10.00-16.00.

Jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București au anunțat că vor fi prezenți la toate aceste manifestații pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării acestor evenimente.

„Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 coroborate cu prevederile HG nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 12 februarie 2021 organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă, cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, (republicată).

Pentru prevenirea contaminării și limitării răspândirii virusului SARS –CoV-2, jandarmii bucureșteni recomandă participanților la aceste activități: -să poarte masca sanitară de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura; -să respecte măsurile de igienă (dezinfectarea mâinilor) și să mențină distanța fizică de minimum 1 metru între participanți.

În egală măsură, recomandăm persoanelor care vor participa la aceaste adunări publice să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, a transmis Jandarmeria.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.