…Valeriu Stoica si marota bipolarizarii

martie 21, 2009 0

…fostul presedinte al PNL nu e catusi de putin prost – dimpotriva. Ghinionul face, insa, sa-si foloseasca inteligenta gresit. (Doar si dracul e cel mai bun teolog.) Daca scormoniti la radacinile conflictului dintre PD(L) si PNL sau dintre Basescu si Tariceanu il veti gasi acolo, tupilat bine, pe Valeriu Stoica.
Marota lui Valeriu Stoica e bipolarizarea scenei politice – cu alte cuvinte, cartelizarea totala a politicii romanesti. Cine refuza sa marseze la aceasta formula (unificarea dreptei presupune automat confirmarea stangii si slavarea PSD) e trecut, din oficiu, pe lista neagra. De ce sa mai ai bataie de cap cu surprize la formarea guvernului sau impartirea posturilor, cand totul se poate rezolva frumos, printr-un gentlemen agreement, iar boborul poate continua sa se agite cat vrea in bancuta lui, pentru ca nu poate schimba decat palaria Mariei?
Imaginati-va ce-ar fi fost acum, daca PNL era unit cu PDL si intra impreuna la guvernare cu PSD! Povara opozitiei ar fi ramas pe umerii UDMR care, dupa cum se stie, nu se simte foarte bine acolo si s-ar face frate cu oricine doar pentru a scapa de aceasta conditie „rusinoasa”.
Nu mi-e drag Tariceanu, nu simpatizez cu Crin Antonescu dar – ca tot veni vorba de marote 🙂 – sunt gata sa sustin punctual pe oricine prefera un western gen Bunul, Raul si Uratul unei telenovele siropoase cu final cunoscut dinainte.
PS Ii avertizez pe aceasta cale pe toti cei interesati ca ‘rabdarile’ mele au intrat in ultima vreme la apa, drept pentru care am inceput (dupa cum se vede) sa cam ies din ele…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.