Vali Vijelie vs Costel Iancu. Pe cine ati vota?

februarie 23, 2009 0

Ne temeam ca votul uninominal ne va umple Parlamentul de fotbalisti si manelisti si ne-am trezit cu interlopi.
Costel Iancu, insul numit pina zilele trecute director al Agentiei Nationale de Inbunatatiri Funciare, a intrat in politica acum un an, a ajuns imediat consilier local si apoi candidat al PD-L pentru Camera Deputatilor. Doar aritmetica dubioasa de distributie a mandatelor l-a facut pe Iancu sa rateze intrarea in Parlament, desi iesise pe primul loc cu 47 la suta din voturi. Dar partidul l-a consolat imediat cu o inalta functie guvernamentala.
Ascensiunea sa fulminanata in PD-L e o dovada ca in politica romaneasca se-ntimpla, intr-adevar, o reforma. Ne plingeam ca vechii se agata de pozitii si nu lasa politica sa se improspateze cu cadre noi. Iata, le avem. Veti spune ca totusi acest personaj a fost dibuit, a fost obligat sa demisioneze, prin urmare sistemul reuseste sa se curete atunci cind depisteaza “rebuturi”.
Raspunsul meu contine o intrebare oarecum retorica: Am aflat de Iancu, dar cine ne garanteaza ca “noua” clasa de politicieni nu contine inca alte zeci sau sute de astfel de exemplare de care doar intimplarea face sa nu fi aflat pina acum? Iar daca intelegi mecanismul care l-a saltat pe Iancu din pozitia de afacerist local dubios in cea de candidat la Parlament si apoi director in guvernul Romaniei, atunci nu-i greu sa-ti imaginezi ca personajul respectiv e un “model”.
Din pacate, nu ne ramine decit norocul de-a mai avea niste reglari de conturi politico-mafiote din astea locale pentru a mai afla si de alti Iancu de prin Parlament sau guvern. Oricum, parca tot mai bun ar fi fost un Vali Vijelie in Parlament decit un Costel Iancu in guvern.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.