Vânătoare de linkuri: broscuţa cu două capete şi Isusul din uşa de la Ikea. Avem şi poze

octombrie 19, 2009 0

La început de săptămână, să culegem ştiri din presa străină şi de la noi. Genul de subiecte ascunse în layout-ul site-urilor, dar care sunt starurile traficului pe messenger şi pe facebook.
Pentru că, da dom’le, se face trafic cu linkuri. Şi, pe lângă muzică, în reţelele sociale se distribuie şi ştiri. Selectate pe criteriile haha / cruciţi-vă / v-ar plăcea, nu? / fugiiiiţi! / like / interesant / ciudat.
Rezultatul: preocupările oamenilor pe Twitter et comp. sunt diferite de cele preferate de editorii publicaţiilor. Şi e normal să fie aşa.
Dar să punem în balanţa publică şi faptul divers, acest ostracizat făcător de audienţă al cotidianului. Umanul amuzant, dar modest, povestea stranie a lucrurilor mici, plăcerile vinovate ale bit-călătorului.
În fiecare luni voi veni aici cu linkuri de înaltă spiritualitate. Săptămâna aceasta, după cum urmează:
Avem vedete pe dovleci, de la The Telegraph, şi, tot acolo, VIP-urile necuvântătoare ale săptămânii, cum ar fi ţestoasa siameză sau gorila albă, cel mai fotografiat animal al tuturor timpurilor.

Testoasa cu doua capete vine din China
Testoasa cu doua capete vine din China / The Telegraph

Publicaţia îşi deschide online-ul cu încălzirea globală, dar Isusul văzut în uşa de la Ikea atrage mai repede privirea superficialilor (cine îl mai caută pe Jesus să fie atent şi la capacele borcanelor).
Isus descoperit în uşa de la Ikea / Foto: The Sun
Isus descoperit în uşa de la Ikea / The Sun

Cel mai citit text al cotidianului britanic Independent se ocupă de primele 50 de beri. Adaug pe listă şi revenirea ciorapilor în modă, dibuită la Editor’s Choice.
Reţelele sofisticate ale talibanilor constituie subiectul principal pentru New York Times, dar recomandarea mea merge la Biblia lui Robert Crumb (link cu poze).
Biblia desenată de Robert Crumb / The New York Times
Biblia desenată de Robert Crumb / The New York Times

Pe principiul şi tehnologia se întoarce la natură, pe Wired avem roboţi care nu mai imită oameni, ci animale. (Sunt preferaţi păianjenii şi reptilele).
Aş mai supune atenţiei fotografii de arhivă cu Monty Python, de pe Time, cu ocazia sărbătoririi a 40 de ani de carieră. La aceeaşi adresă găsim şi topul costumelor de Halloween inspirate de celebrităţi (preferatele mele: prima doamnă USA, masca lui Madoff) şi gafele internetului.
40 de ani cu Monty Python / Foto: Time
40 de ani cu Monty Python / Time

Pe Forbes avem o listă cu cele mai bune lucruri de cumpărat toamna: costume de baie şi maşini. Avem şi un anunţ important: bătălia sexelor s-a terminat.
La altele: tu din ce ordin secret faci parte? şi tot ceea ce ne place să urâm.
Să avem o săptămână bună.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.