…Vasile, mars in cotet!

iunie 15, 2009 0

…i-am spus cainelui meu – un pointer mix altminteri aristocrat pana peste poate. Rabufnirea mea avea o explicatie cat se poate de simpla: citeam in Cotidianul cum secretarul general al PDL pluseaza pentru adoptarea unui nou sistem de vot uninominal – obsesia Basescu – FPTP (First Past the Post). Adica de ce sa ne mai complicam? – se intreba cainele fidel al partidului (va reamintesc, caracterizarea nu-mi apartine; e copyright-ul mezinei prezidentiale).
Simplificam scena politica – ramanem doua partide mari, grase si frumoase – PDL si PSD. Strangeti hora, nu fiti hoti! Macar nu se mai iluzioneaza nimeni si toata lumea intelege cum merg lucrurile. Pana si TRU. Sa va facem un desen? Trecem la sistemul majoritar pur si dur (o premiera pentru o tara latina – da’ spuma marilor – nu noi am inventat si conceptul de democratie originala?), eventual renuntam si la bicameralism (toti fura, da-i in spuma marilor), sau chiar la parlament cu totului tot, ii tragem si-un sistem prezidential si, cu putin noroc, ramanem c-un singur partid. Sa vezi atunci eficienta a guvernarii! Sa vezi atunci disciplina de partid! Ehei, unde sunt vremurile alea bune in care partidul era-n toate, Blaga era sef la Vami si Boc era ceva pe la UASCR?
caini31
Mai, oameni buni, luati-l de pe mine ca-s nevricos! Vasile al meu stie. Cand intinde coarda, ma apuca pandaliile si uit de politically correctness. Atunci, ultimul lui refugiu ramane sub masa din sufragerie. Ultima data cand am verificat, sub masa din sufragerie nu era nici un pedelist. Mai sa fie! Astia s-au suit cu totii in copac!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.