Vești bune din Fâșia Gaza – Israelul anunță încetarea focului – Hamas va elibera ostatici

Vești bune din Fâșia Gaza – Israelul anunță încetarea focului – Hamas va elibera ostatici

noiembrie 22, 2023 0

Guvernul condus de Netanyahu a anunțat o încetare a focului de patru zile, cu posibilitatea de prelungire, în schimbul eliberării a 50 de ostatici, femei și copii, de către Hamas. Acest armistițiu poate fi extins cu o zi pentru fiecare 10 ostatici adiționali eliberați. 

Într-un comunicat emis miercuri dimineața, s-a menționat că operațiunile militare vor fi suspendate temporar, iar primii ostatici sunt așteptați să fie eliberați în 48 de ore de la încheierea acordului. Hamas a confirmat acordul, adăugând că 150 de femei și copii palestinieni vor fi eliberați din închisorile israeliene.

Surse americane au indicat pentru The Guardian că printre ostaticii eliberați se află și trei cetățeni americani. Ca parte a acordului, raidurile aeriene israeliene vor fi oprite complet în sudul Fâșiei Gaza și vor avea loc pauze operaționale în nord. Totodată, accesul cu ajutoare umanitare va fi permis în Gaza. Purtătorul de cuvânt al IDF, Jonathan Conricus, a subliniat că armata va rămâne vigilentă și se va pregăti pentru viitoare operațiuni.

CITEȘTE ȘI: Ședință de urgență a Guvernului israelian. Războiul va continua, în ciuda unui acord privind eliberarea ostaticilor luați de gruparea Hamas

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.