VIDEO. Hitler, la loc comanda și spaima lumii libere. ”Sunt cele mai negre timpuri de la al Doilea Război Mondial.”

VIDEO. Hitler, la loc comanda și spaima lumii libere. ”Sunt cele mai negre timpuri de la al Doilea Război Mondial.”

februarie 24, 2022 1

”Sunt cele mai negre timpuri de la al Doilea Război Mondial.”

Acestea sunt cuvintele Europei, după invazia declanșată de Rusia în Ucraina.

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko, în prezent parlamentar, a declarat, joi, că „azi este o zi tragică”, dar că Ucraina va învinge, relatează BBC.

Fostul președinte al Ucrainei între 2014 și 2019 l-a comparat și pe președintele rus Vladimir Putin cu un Hitler modern.

Situația din parlamentul Ucrainei este tensionată, iar înăuntru sunt mulți oameni înarmați, a declarat pentru BBC un jurnalist ucrainean aflat în clădire.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

România a cerut activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington, care stabileşte un mecanism de consultare între aliaţi, în contextul conflictului din Ucraina, a anunțat ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Potrivit articolului 4 din Tratatul de la Washington, părțile vor avea consultări comune ori de câte ori vreuna dintre ele va considera că este amenințată integritatea teritorială, independența politică sau securitatea vreuneia dintre părți.

România a făcut solicitarea împreună cu Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria și țările baltice.

Imagini noi apar pe rețelele sociale cu atacul Federației Ruse în Ucraina. Într-una dintre acestea apare depozitul militar din Kalînivka, în sudul țării, cuprins de flăcări și fum.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a transmis, joi, că președintele SUA Joe Biden nu va trimite trupe americane în Ucraina, care să lupte contra Rusiei.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a transmis joi că este „îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina” şi că a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre următorii paşi, relatează Reuters citată de Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin „a ales calea vărsării de sânge şi a distrugerii prin lansarea acestui atac neprovocat asupra Ucrainei”, a scris Johnson pe Twitter.   „Marea Britanie şi aliaţii noştri vor răspunde în mod hotărât”, a adăugat el.

Uniunea Europeană a transmis joi dimineață, prin președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației UE, Josep Borrell, un mesaj ferm pentru Vladimir Putin.

Cei doi au transmis că Rusia va fi izolată cum nu s-a mai întâmplat vreodată, iar UE va opri toate băncile din statele membre. Von der Leyen și Borrell au mai spus că UE va implementa împotriva Rusiei cel mai dur pachet de sancțiuni aplicat vreodată.

Oficialii europeni au mai spus că UE va transmite un răspuns dur, comun și unit împotriva agresiunii Rusiei care dă dovadă că ”vrea să întoarcă ceasul la Imperiul Rus”.

  • Ursula von der Leyen: Vom slăbi baza economică a Rusiei. Vom îngheța bunurile rusești din Uniunea Europeană și vom opri băncile rusești. Președintele Putin încearcă să întoarcă ceasul la Imperiul Rus. Riscă viitorul poporului rus. Cer Rusiei să înceteze violența și să-și retragă trupele din teritoriul ucrainean. Nu vom permite președintelui Putin să înlocuiască statul de drept și dreptul internațional prin violență. Uniunea Europeană este alături de Ucraina și popor, vom continua să îi susținem și până la urmă pacea va exista.
  • Josep Borrell: Sunt cele mai negre timpuri de la al Doilea Război Mondial. O putere nucleară care atacă o țară vecină. Este o încălcare a principiului de bază al existenței umane. Costă multe vieți. Vom prezenta niște linii generală de adoptat, cel mai dur pachet de sancțiuni implementat vreodată. Eu mă voi asigura că comunitatea europeană va fi de acord cât de grav e acest moment și vom da un răspuns unit și clar că acest comportament este intolerabil. Rusia va fi izolată cum nu s-a mai întâmplat. E vorba de viitorul comunității noastre globale. Vom rămâne uniți pentru a apăra aceste poziții. Nicio violență, niciun act de distrugere nu trebuie folosit pentru jocuri politice. Vom schița un pachet de măsuri de urgență pentru Ucraina. Vom susține evacuările inclusiv ai personalului nostru. UE a făcut eforturi fără precedent pentru o soluție diplomatică, dar Rusia a decis unilateral să recurgă la escaladarea situației. Președintele Putin trebuie să se oprească.
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “VIDEO. Hitler, la loc comanda și spaima lumii libere. ”Sunt cele mai negre timpuri de la al Doilea Război Mondial.”
  1. Armand

    In razboiul acesta sint de fapt doi Hitleri. Unul este Putin iar celelalt este Zelinsky, evreul care este presedintele Ucrainei. Acuma, in legatura cu populatie de romani care traiesc in Ucraina, Zelinsky este mult mai rau decit Putin. Intradevar, IN 21 JULIE 2021, ZELINSKY A SCOS O SERIE DE LEGI RASISTE SI XENOFOBICE IMPOTRIVA ROMANILOR ETNICI DIN UCRAINA. Zelinsky, este inconjurat de adunaturi de golani neo nazisti foarte periculosi. Dupa Zelinsky
    si nazistii lui, ucrainienii sint de doua clase: una superioara, formata de cei care au singe suedeza sau scandinava, si ceilati ucrainienii. Astia sint inferiori, pentru ca nu au singele scandinava. Nici vorba rusii, romanii si celelalte minoritati. Tot dupa Zelinsky, NUMAI UCRAINIENII CARE ISI TRAG DE LA SCANDINAVI SI AU SINGE SUEDEZA SAU DANEZA AU DREPTURI IN UCRAINA. CEILALTI, INCLUZIND ROMANI ETNICI, NU AU DREPTURI SI TREBUIE DATI AFARA DIN TARA. Zelinsky stia ca are nevoie de o Lege, sa poata justifica din plin sa dea afara din Ucraina la toti ne scandinavi , ne doriti si inferiori. Cu asta se refera la rusi, romani, cheji, unguri si tiganii. Ei bine, la 21 Julie 2021, Zelinsky a aprobat legea chemata: ” LEGEA DESPRE POPOARELE AUTOHTONE”. Dupa aceasta lege, NUMAI UCRAINIENII DE ORIGIN SCANDINAVIAN AU DREPTURI IN UCRAINA. Orice asemanare cu legile rasiste si xenofobice ale lui Hitler nu este intimplatoare. Cu ” Legea” lor in mina, Zelensky si golanii lui nazisti au inceput sa hartuiasca la rusii, romanii si la toate celelalte popoare minoritare din Ucraina. Idea este sa le dea afara. A inceput hartuiala prin a le impiedica sa studieze in limba lor propie si pentru asta a inchis toate scolile bilingve, ale romanilor Acelasi lucru a facut cu celelalte minoritati. Asta este „Zelenski Cel Bun” din presa occidentala.

    martie 9, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.