VIDEO. ”Judecătorul a decis că nu-mi pot vedea fiul până nu mă vaccinez împotriva COVID”

VIDEO. ”Judecătorul a decis că nu-mi pot vedea fiul până nu mă vaccinez împotriva COVID”

august 30, 2021 0

O mamă din Chicago a declarat că un judecător i-a revocat custodia fiului său de 11 ani, până când va fi vaccinată împotriva coronavirusului.

Când Rebecca Firlit s-a alăturat unei ședințe virtuale de judecată cu fostul ei soț, la începutul acestei luni, această mamă din Chicago se aștepta ca procedurile să se concentreze asupra sprijinului pentru copil.

Dar judecătorul avea o altă viziunea despre protecția minorilor, relatează Chicago Sun Times.

„Unul dintre primele lucruri despre care m-a întrebat … a fost dacă am fost sau nu vaccinată”, a declarat Rebecca Firlit, în vârstă de 39 de ani.

”Nu am fost vaccinată”, a răspus ea, explicând că a avut „reacții adverse la vaccinuri în trecut” și că un medic a sfătuit-o să nu se inoculeze împotriva coronavirusului.

„Prezintă un risc”, a adăugat ea.

James Shapiro

Judecătorul din Cook însă, James Shapiro, a făcut atunci ceea ce avocații părinților au numit o decizie fără precedent: a spus că mama nu-și poate vedea fiul în vârstă de 11 ani până când nu va fi vaccinată împotriva coronavirusului.

Tatăl copilului este vaccinat, a relatat Chicago Sun-Times.

Rebecca Firlit a depus o petiție pentru a contesta decizia judecătorului, a declarat avocata sa, Annette Fernholz, pentru The Washington Post.

Într-un interviu acordat WFLD, Fernholz a spus că hotărârea a fost o decizie excesivă.

„Tatăl nici măcar nu a adus această problemă în fața instanței”, a spus avocata.

Judecătorii din alte state au acordat pedepse mai mici acuzaților care optează pentru vaccinuri sau au pus vaccinul ca o condiție de eliberare din închisoare pentru unii deținuți.

Un judecător de la Judecătoria din East Baton Rouge a oferit unor inculpați opțiunea de a se vaccina în loc de a completa orele de serviciu comunitar.

Doi judecători din Ohio au ordonat, de asemenea, ca unele persoane să fie vaccinate, ca o condiție pentru a-și susține probatoriul.

În mod similar, doi judecători din Georgia reduc pedepsele pentru unii infractori care acceptă să se vaccineze.

În New York, judecătorii din Bronx și Manhattan au ordonat inculpaților să se vaccineze ca parte a reabilitării lor și, respectiv, ca o condiție pentru a solicita cauțiune.

Dar hotărârea judecătorului din Chicago pare a fi prima de acest fel.

Firlit și fostul ei soț, Matthew Duiven, au divorțat de șapte ani, potrivit WFLD. Documentele instanței arată că au avut custodia comună a fiului lor de 11 ani, din iunie 2014.

Nici Firlit și nici Duiven nu au răspuns imediat la solicitarea de a comenta decizia instanței, relatează Washington Post.

Ședința din 10 august nu a avut nicio legătură cu revizuirea acordului de custodie, a spus avocatul lui Firlit, așa că nimeni nu se aștepta ca judecătorul să o întrebe pe mama băiatului dacă a fost vaccinată. Firlit a spus că a fost confuzată de întrebarea judecătorului.

„Am fost confuză pentru că trebuia să se refere doar la cheltuieli și întreținerea pentru copil”, a spus ea pentru Chicago Sun-Times.

„L-am întrebat ce legătură are cu ședința și mi-a spus: Eu sunt judecătorul și iau deciziile pentru cazul dumneavoastră. Punct.”

 

(Sursa foto: captură Fox 32)

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.