VIDEO. Messi se desparte în direct de Barcelona. ”Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi concediat. Nu așa!”

VIDEO. Messi se desparte în direct de Barcelona. ”Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi concediat. Nu așa!”

august 8, 2021 0

Lionel Messi ține o conferință de presă în care își ia adio de la echipa de fotbal care l-a făcut cel mai mare jucător din lume.

Dacă conferința de presă a președintelui Juan Laporta a fost dureroasă, când a explicat și a admis că situația lui Leo Messi este ireversibilă și nu va continua în niciun caz la Barça, și mai tristă este apariția jucătorului, în această duminică, în fața presei din întreaga lume.

Însoțit de foștii și actualii săi colegi de echipă, Leo se confruntă cu cea mai delicată apariție a sa de presă, cea pe care nu și-a dorit niciodată să o dea, după cum însuși a declarat acum câteva minute.

Declarațiile lui Leo Messi

„Bună dimineața. Nu știu dacă voi putea vorbi. În ultimele zile m-am gândit, întrebându-mă ce aș putea spune. Am fost blocat, sunt încă acum. Acest lucru este foarte greu pentru mine după o viață.

Nu eram pregătit. Anul trecut, când a izbucnit mizeria burofax, eram, știam ce aveam de spus. Dar nu anul acesta.

Am fost convinși că vom continua aici, acasă, era ceea ce ne-am dorit cel mai mult. Ne-am suprapus întotdeauna bunăstarea, să fim acasă și să ne bucurăm de această viață din Barcelona, ​​care este minunată „

Astăzi trebuie să-mi iau rămas bun. Am ajuns foarte tânăr la 13 ani. După 21 de ani, plec cu soția mea, cu trei catalano-argentinieni, nu pot fi mai mândru de tot ceea ce am făcut aici. Sunt sigur că ne vom întoarce aici. Vă mulțumesc pentru tot și pentru experiența minunată de aici.

Am încercat întotdeauna să mă descurc cu modestie, respect și am făcut-o cu toți cei din această casă. Sper că asta rămâne din mine, în afară de faptul că am avut norocul să trăiesc în sport. Am trecut prin lucruri frumoase. De asemenea, m-au făcut să cresc și să mă fac cine sunt astăzi.

Am dat totul pentru acest club, pentru acest tricou, din prima zi până în ultima. Sunt mai mult decât mulțumit. Sunt recunoscător pentru afecțiunea oamenilor obișnuiți.

Mi-aș fi dorit să-mi iau rămas bun într-un mod diferit, nu mi-am imaginat niciodată că voi fi concediat. Nu așa. Mi-aș fi dorit să fac asta cu oamenii, pe Camp Nou, să pot auzi o ultimă afecțiune din partea publicului. Mi-a fost foarte dor de ei în momentul de față în pandemie, să ascult ovațiile în picioare. Părăsesc acest club fără să-i văd.

Au fost momente grele, grele. Până acum am avut șanse de revanșă. Nu acum, asta se termină. Aceasta este o altă poveste.

Așa cum am spus mai înainte, am crescut cu valorile acestui club, am încercat să mă descurc cu umilință și respect, să port tricoul Barcelonei în întreaga lume. Sunt recunoscător pentru cariera pe care am avut-o. Titlurile, înfrângerile… M-au făcut să învăț și să cresc. Bucuriile mai mult decât înfrângerile. Există multe imagini frumoase. Mai ales sărbătorile cu oamenii, împărtășindu-le cu familie. Am multe amintiri, mulțumesc lui Dumnezeu.

Barça are o echipă foarte mare, cu siguranță jucătorii buni vor continua să sosească. Jucătorii trec, așa cum a spus Laporta, clubul este întotdeauna mai important decât oricine. Oamenii se vor obișnui, așa cum se întâmplă întotdeauna cu toate. La început va fi ciudat, dar sunt jucători buni, o echipă grozavă, totul se potrivește.

Mă simt trist să părăsesc acest club, cel pe care îl iubesc. Într-un moment la care nu mă așteptam, pentru că nu am mințit niciodată, am mers mereu direct, spunând adevărul. Anul trecut am vrut să plec, nu anul acesta. De aceea, simt multă tristeţe.

A fost un duș cu apă rece. Trist, greu, până astăzi îl asimilăm cât de bine putem. Când voi pleca de aici va fi și mai greu, mai rău. Dar important este că voi fi înconjurat de familia mea , de cei dragi și că voi continua să joc, ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Toate acestea vor trece pe lângă mine.

Nu știu, nu știu țesătura tuturor acestor lucruri. Știu doar că nu s-a putut face din cauza datoriei clubului, pentru La Liga. Nu am nimic de spus lui Javier Tebas, nu i-am spus nimic. L-am întâlnit de mai multe ori, ne-am salutat cordial. Nu am nicio problemă cu el. 

Nu sunt speranțe false. Toți am fost convinși că va fi posibil. Era atât de clar că totul a fost rezolvat, nu a existat nicio problemă. Am fost întotdeauna sincer cu oamenii. După cum am spus mai devreme, prelungirea conctractului meu nu s-a întâmplat din cauza a ceea ce este deja comentat. Din partea mea, nu am păcălit niciodată pe nimeni. 

Desigur, aș vrea să aduc un tribut la Camp Nou. Mi-aș fi dorit să o fac acum, când trebuie să plec. Dar pentru acești oameni sunt dispus să fac orice, oricând.

Realitatea este că, atunci când s-au întâmplat alegerile, m-am dus să mănânc cu președintele Laporta și am vorbit, am luat cina. După acea masă am fost destul de convins că voi continua, că o să reparăm. Contractul meu nu a fost niciodată o problemă. Apoi s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Nu s-a putut face și atât. Știam deja ce am decis și plănuiam să facem.

Am făcut tot posibilul și nu s-a putut face. Am fost mereu sincer, de la obraz, față în față cu partenerii, cu fanii. Nu am mințit niciodată nimic, am fost întotdeauna transparent. Când nu vorbești mult spui multe lucruri… Nu tot ceea ce se spune este adevărat. Sunt calm. Am dat totul, am crescut împreună și ne-am bucurat de toate.

Am acceptat să renunț la 50% din contractul meu. Nu era nimic altceva de făcut, dar… Am făcut tot posibilul.

Da, evident că am dorința să obțin încă o ligă a Campionilor. Am fost foarte aproape, cu Liverpool, Chelsea, cu Pep… Am avut o generație în care am fi putut realiza totul. Dar acesta este fotbalul, trebuia să câștig alte lucruri și este așa. Nu regret nimic, încercăm întotdeauna să facem tot posibilul. Va fi unul dintre obiectivele mele, să câștig din nou Liga Campionilor și mai multe titluri. Și să pot eventual să urmez exemplul lui Dani Alves, l-am avut ca partener.

Președintele a explicat-o. Și-a dat seama că nu se putea, că Liga nu permitea. De ce să o lungim mai departe dacă era aproape imposibil? Trebuie să mă gândesc la cariera mea, la ce se întâmplă de acum înainte.

Nu știu cât timp mi-a rămas, depinde de modul în care mă simt, de fizic. Mulțumesc Domnului că nu am avut răni grave în carieră, bat în lemn.

După ce s-a terminat și mulți foști coechipieri îmi spun că este dificil să te retragi. Trebuie să fie greu. Până când voi putea, voi încerca să joc.

Fotografia din Ibiza cu jucătorii PSG... Aveam să ne întâlnim cu Di María și Paredes, am spus-o deja. Aveam să ne petrecem noaptea. Neymar m-a sunat și mi-a spus că este în Ibiza, să ne vedem. Toată lumea, Verratti era și el acolo. Mi-au spus să merg la Paris, totul a fost o glumă, o coincidență și o fotografie căreia i s-a dat mai multă importanță decât are.

Oamenii din Barça mă cunosc. Știu că vreau să concurez în continuare. Dacă aș fi rămas aici, aș fi luptat să câștig totul și vor înțelege că vreau să adaug în continuare titluri. Îl felicit pe Dani Alves pentru că a câștigat medalia olimpică și vreau să îl urmez, sunt aproape. Intenția mea era să rămân. Dar rămân condus de ideea ”Concurează și continuă să câștigi!”

 

https://youtu.be/l7rgplC5yCs

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.