VIDEO. Se cutremură pământul sub vulcani! Gura exploziei de lavă s-a mărit, norul de cenușă la fel, aerul e mai toxic

VIDEO. Se cutremură pământul sub vulcani! Gura exploziei de lavă s-a mărit, norul de cenușă la fel, aerul e mai toxic

octombrie 4, 2021 0

Prăbușirea conului vulcanului din insula La Palma a dus la creșterea activității de emisie de lavă. De asemenea, activitatea seismică în zonă este tot mai intensă.

Erupția vulcanului La Palma a înregistrat în ultimele ore o emisie intensă de cenușă care a fost văzută de la mare distanță. Un mare nor întunecat care s-a ridicat la o înălțime mare.

Insula La Palma continuă să sufere daunele provocate de erupția vulcanică mai mult de o săptămână. Autoritățile fac tot posibilul pentru a proteja și adăposti persoanele care și-au pierdut casele și o mare parte din bunurile lor.

O veste rea este că Institutul Național Geografic (IGN) a localizat în regiune un cutremur de magnitudine 3,3 pe scara Richter din municipiul Fuencaliente. Mai exact, cutremurul a fost provocat la doar 13 kilometri de vulcanul Cumbre Vieja.

În ultimele ore au fost înregistrate peste cincisprezece cutremure. Printre cele mai proeminente se numără și unul de magnitudine 3,3 în Villa de Mazo, care a avut loc marțea trecută.

Pe de altă parte, în ultimele ore, localitatea Fuencaliente a suferit câteva cutremure de 2 până la 3 grade Richter.

Între timp, tehnicienii continuă să monitorizeze emisiile de dioxid de sulf ale vulcanului.

Cenușa afectează în special versantul sudic al orașului La Palma și nu este exclus ca particule mai fine de cenușă să ajungă pe insula El Hierro.

Având în vedere scăderea calității aerului în zonele apropiate de spălătorie, s-a decis evacuarea personalului științific și de urgență, precum și a vecinilor care s-au dus să colecteze bunuri de la casele lor.

În orașul El Paraíso, locuitorii au fost evacuați din cauza acumulării de gaze toxice înregistrate în zonă, care fusese deja evacuată anterior. În zonele neevacuate din apropierea emisiilor, acestea se încadrează în niveluri normale.

„Poate apărea o gură nouă, nu suntem la sfârșit, nu știm în ce moment suntem”, a spus Ángel Víctor Torres, premierul guvernului regional din Insulele Canare.

Datorită calității slabe a aerului în apropierea spălării principale, a fost solicitată evacuarea personalului științific și de urgență.

Procesul eruptiv din vulcanul Cumbre Vieja, La Palma, a atins o creștere importantă a emisiilor de dioxid de sulf în ultimele 24 de ore, cu 16.000 de tone într-o singură zi.

Aceste date sunt rezultatul monitorizării parametrului geochimic de către Institutul Vulcanologic din Insulele Canare (Involcán), care a estimat o revenire de 16.000 de tone pentru ieri, 3 octombrie.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.