Vine criza, bine-mi pare!

februarie 27, 2009 0

Citeva lucruri bune care s-au intimplat si se intimpla datorita crizei:
– s-au ieftinit tarifele la taxi
– masini mai putine prin oras, deci trafic un pic mai suportabil
– in tot mai multe localuri (restaurante, cafenele, magazine…) observ ca cei ce servesc se comporta ceva mai civilizat si cu mai multa grija (teama de somaj, probabil)
– in prelungirea observatiei de mai sus; e posibil ca scaderea cererii, in general, sa forteze si o crestere a calitatii produselor. Inca nu sesizez asta, dar ar fi cumva logic.
Sunt lucrurile pe care le observ aproape zilnic, dar sint convins ca mai sint si altele. Daca le aveti in minte, turnati aici. Poate scoatem o lista mai serioasa.
Pe masura ce mai descopar, adaug si eu.
OFF TOPIC : Cine doreste sa-i sprijine pe cei din Marginea (jud Suceava) despre care am scris aici, o poate face pe petitie online. Eu am facut-o deja. Pe scurt, e vorba de mai multi locuitori ai comunei care si-au construit singuri un pod (distrus de inundatii in 2008), intr-o singura zi, si li s-a facut dosar penal. Asta dupa ce autoritatile i-au tot amagit, vreo 8 luni, cu promisiunea ca il vor construi.
Poate nu-i chiar off topic, daca ma gindesc ca datorita crizei tot mai multi dintre noi nu vom mai sta cu mina intinsa la stat si ne vom descurca si singuri. Cu conditia ca statul sa nu ne faca dosar penal pentru civism si libera initiativa.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.