Vinul săptămînii: Graciano Tobia 2007

noiembrie 7, 2009 0

Din nou delicatese din străinătate! Cezar Ioan, titularul rubricii de recomandări, ne împărtăşeşte o experienţă de degustare:
Pentru săptămâna asta, un vin impresionant, şi nu doar după părerea mea şi a colegilor de la Vinul.Ro, ci şi după a echipei celebrului critic de vin Robert Parker, care i-a acordat puţin peste 90 de puncte: Graciano Tobia 2007, DOC Rioja (14% vol. alc.). Graciano e numele soiului de struguri, Tobia este numele familiei care deţine crama şi al vinificatorului care s-a jucat – inspirat – de-a vinul.
Graciano Tobia 2007 vorbeşte în primul rând prin explozia şi calitatea aromelor sale puternice (eucalipt, cireaşă, vanilie). Gustativ, are un atac ferm dar catifelat, în care regăseşti note de curmale, după care se simte o nuanţă uşor picantă, de brusture şi cutie de tutun, totul terminându-se într-un postgust cărnos, dens, persistent.
Vinul a fost ţinut cel puţin 10 luni în baricuri noi de stejar unguresc şi nu a fost filtrat. Nu este încă prezentat pe website-ul importatorului din România, dar vă asigur că merită să faceţi efortul de a le scrie un e-mail, să-l cereţi.
Tobia Graciano Rioja 2007 tfz 300_MG_7885

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.