Vor incerca pedelistii sa scape de Basescu?

ianuarie 26, 2009 0

Ideea nu e noua – a circulat, in mai multe formule, chiar in preajma precedentei campanii electorale.
Ea a fost reafirmata, relativ recent, si intr-un editorial semnat de  Sabina Fati, in Romania libera: „Incercand sa forteze modificarea Constitutiei in 2009, inainte de prezidentiale, Traian Basescu ar putea fi surprins de ideea parlamentarilor PSD si PDL de a scapa de el in mod politicos, dar definitiv, prin introducerea republicii parlamentare: alegerea presedintelui de Parlament si transformarea sefului statului intr-unul decorativ.” & „poate nici prietenii sai din PDL nu mai au nevoie de el acum, ca s-au vazut cu sacii in caruta. Traian Basescu le intinde amicilor si inamicilor sai o cursa in care ar putea cadea chiar el”
Asadar, circula , fie si numai ca scenariu manipulator, ideea ca in PD-L e posibil sa se coaca un complot indreptat impotriva lui Traian Basescu.
Cit vi se pare de realist un asemenea scenariu?
Si, daca e ceva adevar, cine ar putea face din nucleul complotist? Cine ar avea „aptitudini” pentru o asemenea treaba, intr-un fel „murdara”? Cine ar fi ideal pentru rolul lui Brutus? Cit de benefica ar fi pentru PD-L o eventuala punere in practica a unei asemenea miscari revolutionare? Merg si mai departe: cind ar putea fi momentul cel mai potrivit pentru ca un asemenea scenariu sa fie pus in scena?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.