Votati un plan Marshall pentru Bucuresti! Visez, nu?

martie 21, 2008 0

Dupa succesul, de imagine mai mult, inregistrat de Basescu la primaria Capitalei, a urmat dusul rece al dezamagirii. Culmea, tocmai in mandatul in care s-a facut cel mai mult, cantitativ vorbind, cel al lui Videanu, dar in care a predominat impresia de haos si  indolenta. Chiar si asa, prima sansa o are tot partidul actualului primar, mai putin probabil cu acesta din urma. Desi, la ce contracandidati se intrevad deja, cu putin efort pina si Adriean poate cistiga. 
Am citit recent parte dintr-un studiu, imens ca volum, finantat de UE, referitor la transportul in Bucuresti. Una dintre concluzii spune ca doar pentru a tine cit de cit sub control actualul infern numit “circulatia in Bucuresti”,   sint necesare investitii “inteligente” de circa 2 miliarde de euro in urmatorii 5 ani. In scenariul “Do Nothing” adica lasind lucrurile sa evolueze de la sine, concluzia studiului suna sec: “blocarea practica a retelei strategice a municipiului Bucuresti”. Si aici vorbim doar de transport. Asadar, dincolo de visul  oricarui partid de a-si agata la butoniera succesul unei batalii pentru cel mai inalt fotoliu de primar din Romania, realitatea e ca nici un candidat intreg la mine nu-si poate imagina ca o eventuala victorie ii va aduce si o viata usoara. Si inclin sa cred ca nu exagerez daca spun ca la oara actuala primariatul Capitalei e practic cea mai grea demnitate din Romania.
In aceste conditii, ce partid e ala (numiti-l cum va vine la gura) care vine cu o oferta gen Vanghelie, Orban sau chiar Oprescu (un om de altfel rezonabil)? Nu vi se pare ca asta cam suna a bataie de joc? 
A nu se intelege de aici ca-mi pun sperante in alti candidati. Cred, mai degraba, ca problema Bucurestiului a devenit deja una de interes strategic national care cere solutii pe masura. In mintea mea doar un pact transpartinic, negociat la singe, cu bataie lunga, care sa puna in aplicare un soi de “plan Marshall”, ar putea reprezenta o solutie rezonabila. Visez, nu? 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.