Vulpea turbată ocupă Gîndul. Plus un manelist la operă şi scîrba lui Băsescu

ianuarie 26, 2008 0

Trei mici chestiuni care mi-au stat pe creier saptamina asta, dar nu prea am avut itmp sa le scriu.
Mai întîi, vineri Gîndul deschide cu un subiect soc. O vulpe turbata intrata in Bucuresti a dus la un lung sir de musamalizari veterinare, ca sa le zicem asa. Prima pagina e tabloid curat. o vulpe se ridica in doua picioare amenintatoare deasupra sectorului cinci unde pulseaza rosu in degradeu. Si in clasica batalie ziar quality / patronu care urla dupa profit imediat cistiga ultimul care, de obicei, inainte sa dea loviturile finale il mai si umileste un pic, adica ia muribundul si-l face tabloid. Nu exista ziar quality in romania care sa nu aiba cosmarul acesta, pentru ca asta e, scad vinzarile in zona. E o hlizeala tabloidala generala. Mai mult, cred ca ne place sa fem quality la servici si consumatori de trash in timpul liber. E fara iesire situatia, haha.
Apoi, tot urla ziarele ca un manelist a cintat la opera, adica a facut un videoclip, sa fim intelesi. Omul a inchiriat locul si si-a vazut de treaba. Daca acei mari aparatori ai culturii inalte i-au inchiriat spatiul, ce mai e de spus? Poate putina tiganofobie cretina nu strica niciodata. Am mai vazut mari indignati in persoana lui Tuca si a unui nene de peste Prut care nu mai suporta manelizarea. Niste penibili.
Nastase declara ca Basescu i-ar fi spus la telefon ca ii e scirba de sine pentru o anumita referire publica la posibila orientare homosexuala. Ok, Basescu ma enerva in ultima vreme cu iesirile lui prea dese si cu discursul mult diluat. Dar, cum apare Nastase, brusc imi redevine simpatic. Da, domnule Nastase, v-a spus ca ii e scirba de sine pentru ca a facut o gluma proasta, si-a dat seama ca a sarit calul intr-un mod nepermis. Asta numesc eu scuza. Apropo, am auzit ca Nastase scrie bine, si-a luat in serios rolul de comentator. Eu i-am citit o carte acum vreo 5 ani si am ris de m-am tavalit de tona de limbaj de lemn neinspirat. O sa ma incordez sa-i citesc din opera recenta si saptamina asta. Revin cu impresii.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.