Weekend cultural la Constanța

Weekend cultural la Constanța

iulie 25, 2020 0

Răsfăț cultural pentru cei mari dar și pentru cei mici în acest weekend.

„Capra cu trei iezi”, sâmbătă, 25 iulie, ora 19:00, „Fata babei și fata moșneagului”, duminică, 26 iulie, ora 19:00, piațeta Perla din Mamaia

„Amfiteatru cultural”, eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța , care reunește spectacolele din repertoriul curent al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” debutează în acest weekend. Până pe 30 august, cei mici se pot bucura de reprezentațiile care vor avea loc pe scena amplasată în zona Perla Mamaia.

Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 19:00, se joacă „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, un spectacol recomandat 3+, cu o durată de 55 de minute. Regia este semnată de Gabriel Apostol, pe un scenariu de Cristian Pepino. Scenografia îi aparține Danielei Drăgulescu iar muzica, lui Dan Bălan. În distribuție: Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.

Duminică, 26 iulie, de la ora 19:00, va fi pusă în scenă tot o poveste care aparține marelui scriitor român Ion Creangă, „Fata babei și fata moșneagului”, spectacol recomandat tot 3+, cu o durată de 55 minute. Regia și scenariul poartă semnătura lui Daniel Stanciu. Delia Cornelia Ioaniu asigură scenografia spectacolului iar muzica este scrisă de Dan Bălan. Distribuția este formată din: Rovena Paraschivoi/ Daniel Minciună,  Ion Ciolan/ Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu/Tiberiu Roșu, Daniela Vlad, Grațian Prisacariu.

Accesul la spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile.

„O Sole Mio”, sâmbătă, 25 iulie, ora 20:00, „Musica sempre libera”, duminică, 26  iulie, ora 20:00, parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Spectacolul de canzonete intitulat „O Sole Mio” revine pe terasa instituției de cultură, sâmbătă, 25 iulie, de la ora 20:00. Corpul de soliști este format din: Mădălin Băldău, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Ana Maria Mladinovici, Bogdan Ocheșel, Elena Rotari, Stela Sîrbu, Daniela Vlădescu.

Duminică, 26 iulie, de la ora 20:00, sunteți invitați la concertul de arii și cântece celebre, „Musica sempre libera”, alături de soliștii: Mădălin Băldău, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Ana Maria Mladinovici, Bogdan Ocheșel, Elena Rotari, Laurențiu Severin, Stela Sîrbu, Daniela Vlădescu.

Evenimentele culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, vor avea loc săptămânal, sâmbăta și duminica, de la ora 20:00, în aceeași locație, până în data de 31 august. Intrarea este gratuită.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, traficul rutier va fi restricționat, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 14:00 – 22:00, pe aleea delimitată de strada Ștefan cel Mare și Teatrul Național Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Reamintim  că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

„A douăsprezecea noapte”, sâmbătă, 25 iulie, duminică, 26 iulie, ora 21:00, Parcul Arheologic

În cadrul stagiunii estivale „Be.Safe- BEst Summer Art Fest Constanța 2020”, organizate de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța,  va fi pusă în scenă o producție a Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” Petroșani.

În accepțiunea regizorului Constantin Radu Tudosie,  „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, este o comedie în care vedem două lumi, o lume ușor poetică și una mai grobiană, în care avem pe de-o parte lumea dragostei care este perfect valabilă de mii de ani până în prezent și chiar și în viitor și mai avem o temă a farselor. Un spectacol la care lumea va râde, dar va și reflecta asupra dorințelor proprii.

Până pe 6 septembrie, vor avea loc evenimente culturale diverse: reprezentații ale unor spectacole de teatru, invitate din întreaga țară, concerte, lansări de carte, proiecții de filme selecționate la festivaluri internaționale, spectacole de stand up comedy și improvizație, spectacole și ateliere de creație pentru copii, spectacole de folclor, seri dedicate minorităților naționale.

Intrarea este liberă. Potrivit organizatorilor,  puteți să rezervaţi maximum două locuri la una dintre cele două reprezentații printr-un email la festivaldeteatru.constanta@gmail.com. Rezervarea este valabilă până la ora 20:40.

Toate spectacolele care vor avea loc în aer liber se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Sursa: Realitatea de Constanta

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.