100.000 € cadou la PSD, dintr-un ”tun” de 6 milioane €. Firea face pe niznaiul, Nicușor Dan a tăiat tot

100.000 € cadou la PSD, dintr-un ”tun” de 6 milioane €. Firea face pe niznaiul, Nicușor Dan a tăiat tot

mai 19, 2021 0

La opt zile după ce fusese declarat câștigător al unei licititații la Primăria Capitalei, patronul firmei Rotary Construcții SRL, Mihai Leonard Rotaru, a împrumutat PSD cu 445.000 de lei (aproape 100.000 de euro, la acea vreme), informația fiind publicată de formațiunea politică în Monitorul Oficial, în aprilie 2021, anunță G4Media.

Documentul conține date despre finanțarea partidului în 2020. Ulterior, dar înainte de alegerile parlamentare din 2020, și partenera sa de viață, Daniela Rotaru, a împrumutat PSD cu aceeași sumă.

Pe 14 septembrie 2020, pe finalul mandatului lui Firea, Primăria Generală a Municipiului București atribuise aceleiași firme patru contracte în valoare totală de 29 de milioane de lei, fără TVA.

Cu aproximativ o lună și jumătate înainte de alegerile locale, flux24.ro publicase un articol în care se scria despre faptul că Mihai Leonard Rotaru fusese fotografiat la o terasă din Mamaia alături de primarul PSD în funcție al Sectorului 5, Daniel Florea, aceasta după ce Rotary Construcții semnase un contract pentru anveloparea mai multor blocuri din acest sector.

Sursa: Flux 24

Gabriela Firea, care era primar al Bucureștiului și candidat al PSD pentru un nou mandat la momentul atriburii acestor contracte și al împrumuturilor, a declarat pentru G4Media:

”Firește că nu există o conexiune între cele două situații. În primul rând, nici un primar – și deci, nici eu – nu decide care sunt câștigătorii vreunei licitații. În al doilea rând, acum am aflat de la Dvs că acele persoane au acordat împrumuturi. Nu am avut această informație.”, a explicat Gabriela Firea legătura între ”tunul” de aproape 6 milioane de euro și donația firmei câștigătoare pentru PSD.

În martie 2021, Nicușor Dan, noul primar general a decis rezilierea contractelor, din lipsă de fonduri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.