4 ONG-uri PENTRU Traian Basescu?

octombrie 29, 2009 0

4 ONG-uri spun ca TBasescu intentioneaza sa pre-fraudeze (PREFRAUDAREA?!!!!!! suna ca dracu, dar, ma rog… daca e ordin pe unitate, ce mai conteaza ca limba romana e violata cu voluptate!) alegerile prezidentiale prin suprapunerea acestora, in primul tur, cu un referendum pentru modificarea structurii si a compozitiei Parlamentului.
Inainte de orice, sa facem o distinctie esentiala: 4 ONG-uri, oricare ar fi ele, nu sint echivalentul societatii civile! Cind, in plus, in ONG-uri activeaza insi cu o reputatia patata, a invoca ideea de societate civila e o gluma.
Apoi:
a) pe la inceptul anilor 2000, APD stringea semnaturi pentru uninominal, dar si, sper sa tin minte bine, pentru unicameral, in contextul in care atributiile celor doua camere se suprapuneau (cum se intimpla si azi, in buna masura)
b) PSD a strins semnaturi pentru unicameral
c) UDMR au afirmat si ei ca vor unicameral
d) PNL vrea reducerea nr de parlamentari
____________________________________________________
e) pozitia celor 4 ONG-uri este deja vampirizata de partidele care i se opun a priori lui TBasescu
f) ideea reducerii nr de parlamentari si cea a simplificarii Parlamentului (nu doua, ci o camera!) sint foarte populare in rindul opiniei publice
g) ARTICOLUL 90
Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.

_____________________________________________
_____________________________________________
Ei bine, in aceste conditii, cele 4 ONG-uri nu cumva ii ridica un set de mingi la fileu lui Traian Basescu si, intr-un fel in care poate ca nu isi dau seama, fac voluntariat pentru initiativa PERFECT CONSTITUTIONALA a lui Traian Basescu? S-or fi gindit oare la asta?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.