7 ore în copac, de frica ursului?! Pățania bărbatului din Jibou-Sălaj plecat la cules de ciuperci

7 ore în copac, de frica ursului?! Pățania bărbatului din Jibou-Sălaj plecat la cules de ciuperci

iunie 17, 2021 0

De la marele scandal cu ursul Arthur împușcat la vânătoarea marelui prinț austriac nimic relevant nu s-a mai întâmplat în România cu aceste animale de poveste.

Dar apare iată un caz de film, în județul Sălaj!

Un bărbat din Jibou, în vârstă de 67 de ani, ce căuta ciuperci într-o pădure, a fost nevoit să se refugieze într-un copac mai multe ore, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost fugărit de un urs.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, miercuri seara poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat, din Jibou, cu privire la faptul că tatăl acestuia, în vârstă de 67 de ani, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 12,00, la cules de ciuperci şi nu a mai revenit. Acesta a mai relatat faptul că a încercat, începând de la ora 18,00, să-l contacteze telefonic, însă nu răspunde.

„Sub coordonarea şefului Poliţiei Oraşului Jibou, s-au format echipe de căutare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, personal silvic şi voluntari care au efectuat scotociri în pădurea din zona localităţii Rona. Astfel, în data de 17 iunie, ora 01,26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare, în pădure, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona, urcat într-un copac. După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18,00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Persoana în cauză a fost evaluată medical de către un echipaj de Ambulanţă, constatându-se că nu a suferit leziuni.

O ursoaică și puii ei au dat năvală după hrană

O ursoaică și puii ei au devastat un magazin din Băile Tușnad.

Spațiul era în curtea unei pensiuni din zonă.

Gheorghe Suciu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Harghita a declarat: ”Noi îi sfătuim pe oameni să nu intervină ei, ci să sune la 112, pentru că poate fi periculos”.

Ursoaica era în căutare de hrană, a mirosit mâncare în zona în care se produceau kurtos kalacs și a atacat.

Marele scandal al uciderii ursului Arthur

Emanuel von und zu Liechtenstein (Foto: Cancan)

Activiștii de mediu susțin că prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a venit în România în martie și a împușcat un urs brun de 17 ani într-o arie naturală protejată, sub pretextul că avea o derogare, care însă fusese dată însă pentru eliminarea unui alt urs.

Vânătoarea pentru trofee este ilegală în România, iar urșii bruni sunt protejați prin directiva UE referitoare la habitate, care interzice vânarea de animale sălbatice în afara unor circumstanțe excepționale, scrie Politico.

Agent Green, ONG-ul românesc care a făcut public cazul ursului Arthur, acuză Ministerul Mediului că nu a făcut suficiente eforturi pentru a administra și a proteja ariile din programul Natura 2000, inclusiv zona în care ar fi avut loc incidentul.

Guvernul român a lansat o anchetă în legătură cu uciderea ursului, în timp ce prințul, de profesie doctor, care trăiește într-un castel din Austria, spune că nu vrea comenteze acuzațiile care i se aduc.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.