Asaltul ”armatei” lui Adrian Năstase și alți 400 de parlamentari care își cer pensiile speciale înapoi

Asaltul ”armatei” lui Adrian Năstase și alți 400 de parlamentari care își cer pensiile speciale înapoi

iunie 17, 2021 0

Adrian Năstase își cere pensia specială înapoi, în instanță. Fostul premier a dat statul român în judecată, alături de alți peste 400 de foști parlamentari, miniștri și alți oameni de stat. Ei vor să recupereze indemnizațiile care le-au fost eliminate în februarie, prin lege. Procesul lui Adrian Năstase este printre primele în acest caz, relatează Realitatea PLUS

Reprezentanții Camerei Deputaților, partea pârâtă în acest caz, au cerut cerut ca procesul să fie mutat la Curtea de Apel București, pe motiv că Secția pentru litigii de muncă de la Tribunalul Capitalei nu ar fi competentă să soluționeze această cauză.

În schimb, avocatul lui Adrian Năstase a invocat o practică a Înaltei Curți și a spus că, fiind vorba de drepturi la pensie, atunci litigiul de muncă poate fi soluționat de magistrații de la Tribunalul București.

Rămâne de văzut ce va decide instanța, vineri, atunci când va da o soluție cu privire la mutarea procesului lui Adrian Năstase.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost introduse în 2015, la inițiativa PSD, în vremea Guvernului Ponta. 

În februarie anul acestaînainte de a se vota anularea lor, un număr de 827 de foști deputați și senatori beneficiau de astfel de pensii speciale, pensii care costau statul român aproximativ 40.000 de milioane de lei anual.

Foștii parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera pensiile. Vorbim despre peste 400 de foști senatori și deputati, printre care s-ar afla nume grele, precum cel al lui Adrian Năstase.

Săptămâna viitoare, tot la Tribunalul București, zeci de foști parlamentari români au termene în astfel de procese. Printre ei se numără Vasile Blaga, Victor Boștinaru, Adrian Severin sau Călin Popescu Tăriceanu. 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.