De ce PNL face curte SUA?

noiembrie 19, 2007 0

Avem, pe de o parte, un liberal, Bogdan Olteanu, care face declaratii despre ambasadorul SUA si despre sistemul politic american cu voluptatea unui inconstient si cu pasiunea unui iresponsabil. E un liberal ale carui vorbe au gasit insa un ecou neasteptat la multi politicieni, care e tinut in brate de seful lui de partid si care nu a fost taxat, ci inteles, chiar aprobat tacit, de mai multi lideri de opinie.
Pe de alta parte, avem semnale in presa ca liberalii curteaza oficiali americani, carora incearca sa le explice ca pe presedintele Camerei Deputatilor l-a luat gura pe dinainte si ca acesta nu a vorbit in numele actualilor guvernanti. Mai mult: miercuri, liberalii l-au invitat pe ambasadorul Taubman la un eveniment cu caracter electoral (?!?!).
Intreb si eu, in aceste conditii: daca liberalii continua sa il tina in brate pe Olteanu, de ce se dau peste cap sa faca frumos la americani?
PUBLICIATATE. In curind, la sectiunea „Reteaua mea”, un nou invitat. Nu va spun inca despre cine este vorba, dar  redau mai jos un pasaj din conversatia pe care o veti putea citi curind in extenso:
Sa inteleg ca nu o sa va luati telefon mobil prea curind? Sau niciodata? Nu stiu. “Niciodata” e un cuvint prea mare. Eu vorbesc putin la telefon. Sun inca si mai putin decit sint sunat. In orice caz, nu ma vad vorbind la telefon pe strada, in autobuz. Probabil ca si eu exagerez cu refuzul asta al telefoniei mobile, dar, in primul rind, telefonia mobila este o mare exagerare pentru ca li s-a creat oamenilor sentimentul ca au nevoie de un asemenea instrument. Pina acum 10 ani, nu aveam deloc aceasta nevoie si s-au trezit brusc ca au nevoie sa vorbeasca de dimineata pina seara la telefon. Eu nu am o asemenea nevoie si, deocamdata, ma simt bine fara telefon mobil.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.